Διεθνή

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Πούτιν και Σολτς

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Πούτιν και Σολτς

Πηγή Φωτογραφίας: ertnews.gr

Ουκρανία: Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό Καγκελάριο για το ζήτημα του πολέμου.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Όλαφ Σολτς είχαν την Παρασκευή μία τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με τον Πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Πούτιν δήλωσε στον Σολτς ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό της σύρραξης «ουσιαστικά παρεμποδίζεται από το Κίεβο», σύμφωνα με το Κρεμλίνο, που δήλωσε ότι οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα συνεχιστούν σε διάφορα επίπεδα.

Να σημειώσουμε ότι μετά τις ευθείες απειλές, που εκτόξευσε χθες Πέμπτη η Ρωσία κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας, που υποβάλλουν εντός των ημερών αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε σήμερα συνολικά στην Ευρώπη, λέγοντας ότι έχει «μετατραπεί σε επιθετικό παίκτη».

Από τη δική μεριά, ο Όλαφ Σολτς, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει:

«Τρία πράγματα από τη σημερινή μακρά τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Πούτιν: Πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός ότι εκεί κυβερνούν ναζί είναι λάθος. Και επισήμανα την ευθύνη της Ρωσίας για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση».

Ο κ. Σολτς είχε προαναγγείλει την επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο νωρίτερα σήμερα, όταν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

«Φυσικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που θα πρέπει να υπάρξουν και πάλι διπλωματικές πρωτοβουλίες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να βρεθεί μια διέξοδος από αυτόν τον τρομερό πόλεμο με τους τρομερούς αριθμούς θυμάτων, τις καταστροφές και όλη τη ματαιότητα που φέρνει ο πόλεμος μαζί του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments