Διεθνή

Βόρεια Κορέα: 21 θάνατοι από τον κορωνοϊό – 280.810 τα κρούσματα

Βόρεια Κορέα: 21 θάνατοι από τον κορωνοϊό – 280.810 τα κρούσματα

Πηγή Φωτογραφίας: Georgetown Journal of International Affairs

Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι από τον κορωνοϊό

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι που είχαν εκδηλώσει υψηλό πυρετό, εν μέσω του πρώτου ξεσπάσματος Covid-19 που παραδέχθηκε επισήμως το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Βορείου Κορέας (KCNA), 280.810 άνθρωποι, που έχουν εμφανίσει συμπτώματα, δέχονται ιατρική φροντίδα.

Για «τεράστια καταστροφή» έκανε λόγο ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του μπορεί να πάρει μαθήματα από τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κήρυξε τη Βόρεια Κορέα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επέβαλε καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα.

«Αυτό είναι το σοβαρότερο περιστατικό εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς αποκαλύφθηκε «κενό στην καραντίνα που τηρήθηκε με ασφαλή τρόπο εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες», από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα μέχρι στιγμής, ούτε ποια είναι η προέλευσή τους, ούτε πότε επιβεβαιώθηκαν. Covid-19

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του.

«Ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί (ο ιός) από τη ρίζα το συντομότερο», είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα κατά το KCNA. Διαβεβαίωσε ότι χάρη στην «ισχυρή πολιτική συνείδηση του λαού, θα ξεπεράσουμε σίγουρα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments