Διεθνή

Υγεία Κινέζου προέδρου: Επτασφράγιστο μυστικό – Τι συμβαίνει

Υγεία Κινέζου προέδρου: Επτασφράγιστο μυστικό –  Τι συμβαίνει

Πηγή Φωτογραφίας: im.contentlounge

Όπως με τον Ρώσο πρόεδρο, έτσι και με τον Κινέζο ομολόγό του, οτιδήποτε διαρρέει αναφορικά με θέματα υγείας του λογοκρίνεται κι εξαφανίζεται

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για το ανεύρυσμα εγκεφάλου, με το οποίο φέρεται να διαγνώστηκε, σύμφωνα με αναφορές στην Κίνα.

Μπλόγκερς αποκάλυψαν ότι ο 68χρονος Σι προτιμά την παραδοσιακή ιατρική και θα αρνηθεί τη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, ωστόσο λίγο μετά τα δημοσιεύματα αφαιρέθηκαν από την κρατική λογοκρισία.

Στην αρχή της πανδημίας, η Κίνα εργάστηκε για να εξάγει επιλογές παραδοσιακής ιατρικής για τη θεραπεία του Covid . Ο Σι ήταν ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές της εκστρατείας.

Ο Κινέζος πρόεδρος φέρεται να έχει δυσκολευτεί καθώς ένα κύμα εξαιρετικά αυστηρών περιορισμών Covid σε όλη την Κίνα τεντώνει την οικονομία του έθνους – και την ικανότητα της κυβέρνησης να καταστείλει τη διαφωνία.

Εικάζεται ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στα τέλη του περασμένου έτους, αφού οι γιατροί εντόπισαν ένα διογκωμένο αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλό του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων  ANI .

Όπως ο Πούτιν, η υγεία του Σι είναι πάντα ένα επτασφρράγιστο μυστικό.

Οι εμφανίσεις που προβλημάτισαν

Απευθυνόμενος σε πλήθος στο Shenzhen κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος Covid το 2020, πολλοί παρατήρησαν την αργή ομιλία του και τον βήχα.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2019, ο Σι εμφάνισε κινητικά προβλήματα ενώ χρειαζόταν βοήθεια για να καθίσει.

Την περασμένη εβδομάδα το πολιτειακό συμβούλιο του Πολιτικού Γραφείου προειδοποίησε το κοινό να μην επαναστατήσει ενάντια στα lockdown.

Η πολιτική «Zero Covid» της Κίνας έχει συμπεριλάβει μερικά από τα πιο δρακόντεια μέτρα κοινωνικής απόστασης στον κόσμο, όπως περίφραξη γύρω από πολυκατοικίες και μεταλλικά φράγματα στον δρόμο.

Τα νήπια έχουν επίσης χωριστεί από τους γονείς τους για να περιορίσουν τον ιό.

Ενώ πολλές χώρες εγκαταλείπουν τους περιορισμούς και προσπαθούν να ζήσουν με τον ιό, η Κίνα κρατά τα διεθνή της σύνορα σε μεγάλο βαθμό κλειστά και κλείνει ολόκληρες πόλεις σε όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια.

Το κινεζικό Πολιτικό Γραφείο αναγνώρισε το οικονομικό κόστος των lockdown, λέγοντας ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να «ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της επιδημίας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Παρά τον φόρο στην οικονομία και την καθημερινή ζωή, η προσέγγιση εκθειάζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα ως ενάρετη επίδειξη αυτοθυσίας υπό το σύνθημα «Εμμονή είναι νίκη».

Υπολογίζεται ότι 180 εκατομμύρια Κινέζοι βρίσκονται σε lockdown παρά τα σχετικά χαμηλά ποσοστά μόλυνσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments