Nέα της αγοράς

EDP: Θα αναλάβει την ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων ιδιοκατανάλωσης σε περισσότερες από 60 εγκαταστάσεις

EDP: Θα αναλάβει την ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων ιδιοκατανάλωσης σε περισσότερες από 60 εγκαταστάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Energy Register

EDP: Μέχρι το τέλος του 2023 περισσότερα από 60 ηλιακά πάρκα ιδιοκατανάλωσης θα εγκατασταθούν στις βιομηχανικές μονάδες της Faurecia σε τρεις ηπείρους

Η EDP θα αναλάβει την ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων ιδιοκατανάλωσης σε περισσότερες από 60 εγκαταστάσεις της πολυεθνικής εταιρείας εξαρτημάτων αυτοκινήτων Faurecia σε Ευρώπη, Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την εγκατάσταση έως και 100MWp ηλιακής ενέργειας και σύμφωνα με την ανακοίνωση της EDP «αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο όμιλος να φτάσει τα 2GW σε κατανεμημένη ηλιακή ενέργεια έως το 2025».

60 ηλιακά πάρκα σε 8 χώρες

Σύμφωνα με το πλάνο, μέχρι το τέλος του 2023 περισσότερα από 60 ηλιακά πάρκα ιδιοκατανάλωσης θα εγκατασταθούν στις βιομηχανικές μονάδες της πολυεθνικής στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο κατανεμημένης ηλιακής ενέργειας που έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα ο όμιλος EDP και το πρώτο που πραγματοποιείται με τον ίδιο εταίρο σε πολλές ηπείρους ταυτόχρονα.

Η Faurecia, που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, θα καταναλώνει πλέον ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται στις δικές της εγκαταστάσεις, μειώνοντας σημαντικά την εξάρτησή της από το ενεργειακό δίκτυο. Η εν λόγω συνεργασία συνιστά, επίσης, ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων της Faurecia για τη σταδιακή μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις βιομηχανικές της δραστηριότητες.

Το μοντέλο συνεργασίας

Η συνεργασία βασίζεται σε ένα μοντέλο As-a-Service, με την EDP να επενδύει, να λειτουργεί και να συντηρεί τους ηλιακούς συλλέκτες στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων, προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε αγοράς της Faurecia. Αναμένεται ότι αυτά τα 60 και πλέον έργα μπορεί να έχουν έως και 200.000 ηλιακούς συλλέκτες και ότι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να εξοικονομήσει περισσότερους από 60.000 τόνους CO2 κατά την επόμενη δεκαετία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments