Κόσμος

Eurovision 2022: Η Ιταλία απέτρεψε επιθέσεις φιλορώσων χάκερ

Eurovision 2022: Η Ιταλία απέτρεψε επιθέσεις φιλορώσων χάκερ
Οι απόπειρες επιθέσεων έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια του ημιτελικού της 10ης Μαΐου, όσο και κατά τη διάρκεια του τελικού το βράδυ του Σαββάτου

Ηλεκτρονικές επιθέσεις φιλορωσικών ομάδων χάκερ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στις 10 Μαΐου και του τελικού, χθες, Σάββατο, του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο, απέτρεψε η ιταλική αστυνομία όπως ανακοίνωσε.

Οι ιταλικές αρχές διευκρίνισαν ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο υποδομές δικτύου από την ομάδα χάκερ “Killnet” και τη θυγατρική της “Legion” κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ψηφοφορίας και των εμφανίσεων των διαγωνιζομένων.

Στις 11 Μαΐου, η “Killnet” ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στους ιστοτόπους αρκετών ιταλικών θεσμών, μεταξύ των οποίων η Γερουσία -η άνω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου- και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τα επίπεδα συναγερμού εν αναμονή πιθανών κυβερνοεπιθέσεων σε συστήματα πληροφορικής και υποδομής.

Η Kalush Orchestra της Ουκρανίας κέρδισε τον χθεσινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι “Stefania”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments