Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Κατά του μποϊκοτάζ στο Wimbledon

Τζόκοβιτς: Κατά του μποϊκοτάζ στο Wimbledon
Τζόκοβιτς: Δεν είναι υπέρ του μποϊκοτάζ στο τουρνουά Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως δήλωσε μετά τη νίκη του στο τουρνουά της Ρώμης

Δεν είναι υπέρ του μποϊκοτάζ στο τουρνουά Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως δήλωσε μετά τη νίκη του στο τουρνουά της Ρώμης, μετά την απόφαση για τον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων τενιστών, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι έχει αμφισβητήσει αυτήν την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε «τρελή» τον περασμένο μήνα, ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, θεώρησε ότι «το μποϊκοτάζ είναι πολύ επιθετικό πράγμα και κατά την γνώμη μου υπάρχουν καλύτερες λύσεις στις οποίες μπορούμε να καταλήξουμε».

Ο θριαμβευτής στο τουρνουά της Ρώμης, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την νίκη του στο Masters 1000 της «αιώνιας πόλης» επί του Στέφανου Τσιτσιπά και επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Οι αθλητές είναι εκεί για να αθλούνται. Εάν τους αποκλείσουν από τον αθλητισμό μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από μια συγκεκριμένη χώρα, είναι κακή απόφαση. Χρειαζόμαστε λίγη επικοινωνία με το Wimbledon. Δεν συμμετέχω στις συζητήσεις όπως πριν από δέκα χρόνια και δεν μιλάω με το Wimbledon, αλλά μου έχουν πει ότι είναι πολύ αυστηροί».

Ο “Νόλε” έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο στο τουρνουά τένις της Ρώμης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε κακή έναρξη στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, με συνέπεια ο Νόβακ Τζόκοβιτς να το πάρει σε 30 λεπτά.

Ο Σέρβος ήταν ο μεγάλος νικητής στη Ρώμη με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5), πήρε τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Roland Garros.

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή τους στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters).

Για το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο 6ος τίτλος στο τουρνουά της «Αιώνιας Πόλης», ενώ με τη σημερινή έφτασε τις 7 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά στις 9 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour. Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει του 35χρονου στο Masters του Καναδά το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά τον νίκησε ξανά στη Σανγκάη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments