Διεθνή

Ελπιδοφόρος: “Το ρατσιστικό μίσος στην Αμερική παραμένει μακροχρόνιο καρκίνωμα”

Ελπιδοφόρος: “Το ρατσιστικό μίσος στην Αμερική παραμένει μακροχρόνιο καρκίνωμα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ελπιδοφόρος: «Η βία και το μίσος που πηγάζουν από τον ρατσισμό, αλλά και τη φυλετική προκατάληψη, είναι ένα μακροχρόνιο καρκίνωμα που κατατρώγει τη σάρκα της Αμερικής»

«Η βία και το μίσος που πηγάζουν από τον ρατσισμό, αλλά και τη φυλετική προκατάληψη, είναι ένα μακροχρόνιο καρκίνωμα που κατατρώγει τη σάρκα της Αμερικής».

Με την επισήμανση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του και τον θρήνο όλων για τους συνανθρώπους μας που σε έναν απόλυτο παραλογισμό έπεσαν θύματα τυφλής ρατσιστικής επίθεσης σε συνοικία του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Προσευχόμαστε για την επούλωση των βαθύτατων αυτών πληγών στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ρατσιστική ιδεολογία που τροφοδοτεί αρρωστημένα μυαλά τα οποία μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό».

Ρατσιστικά τα κίνητρα του μακελειού με δράστη 18χρονο – Είχε λίστα “υψηλών” στόχων

«Έγκλημα μίσους» και πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα» χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές αρχές την επίθεση ενόπλου το Σάββατο σε σούπερ μάρκετ, που είχε ως αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος με τυφέκιο και φαίνεται πως έδρασε μόνος του, οδήγησε «πολλές ώρες» από το σπίτι του μέχρι το Μπάφαλο όπου εξαπέλυσε την επίθεση, την οποία μετέδωσε διαδικτυακά μέσω κάμερας που έφερε πάνω του. Ένδεκα από τους δεκατρείς ανθρώπους που πυροβόλησε ήταν Αφροαμερικανοί, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Ο δράστης, ο οποίος αρχικά δεν κατονομάστηκε από την αστυνομία, ήταν βαριά οπλισμένος και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος. Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε πρόκειται για έναν 18χρονο. ΜακελάρηςΗΠΑ

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς στον προθάλαμο του καταστήματος, έστρεψε το όπλο στον λαιμό του, αλλά οι αστυνομικοί τον έπεισαν να το πετάξει και να παραδοθεί, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπάφαλο, Τζόζεφ Γκραμάλια σε συνέντευξη Τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments