Διεθνή

Μπάιντεν: Στο Μπαφαλο την Τρίτη μετά τη σφαγή 10 ανθρώπων

Μπάιντεν: Στο Μπαφαλο την Τρίτη μετά τη σφαγή 10 ανθρώπων

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail, ABC, Getty Images

Μπάιντεν: Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη [17/5] το Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου διαπράχθηκε το Σάββατο σφαγή δέκα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ με ρατσιστικά κίνητρα

Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη [17/5] το Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου διαπράχθηκε το Σάββατο σφαγή δέκα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ με ρατσιστικά κίνητρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία (σ.σ. Τζιλ Μπάιντεν) θα μεταβούν στο Μπάφαλο για να μοιραστούν την οδύνη μιας κοινότητας που έχασε δέκα μέλη της σε αυτή τη φρικιαστική και παράλογη σφαγή», διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μπάιντεν για μακελειό στο Μπάφαλο: Το μίσος κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής

Έκκληση στους Αμερικανούς «να αντιμετωπίσουν το μίσος που παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής»,απήυθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την επίθεση 18χρονου ενόπλου με ρατσιστικά κίνητρα σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

«Ένας μοναχικός, οπλισμένος και μια ψυχή γεμάτη μίσος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ 10 αθώους ανθρώπους σε ένα παντοπωλείο το απόγευμα του Σαββάτου», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της 41ης Ετήσιας Εθνικής Υπηρεσίας Μνημείων των Αξιωματικών Ειρήνης έξω από το Καπιτώλιο την Κυριακή.

Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με την έναρξη της Αστυνομικής Εβδομάδας την Κυριακή το απόγευμα έξω από το Καπιτώλιο, τιμώντας τις ζωές των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τον τελευταίο χρόνο.

Ρατσιστικά τα κίνητρα του μακελειού με δράστη 18χρονο – Είχε λίστα “υψηλών” στόχων

«’Εγκλημα μίσους» και πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα» χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές αρχές την επίθεση ενόπλου το Σάββατο σε σούπερ μάρκετ, που είχε ως αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος με τυφέκιο και φαίνεται πως έδρασε μόνος του, οδήγησε «πολλές ώρες» από το σπίτι του μέχρι το Μπάφαλο όπου εξαπέλυσε την επίθεση, την οποία μετέδωσε διαδικτυακά μέσω κάμερας που έφερε πάνω του. Ένδεκα από τους δεκατρείς ανθρώπους που πυροβόλησε ήταν Αφροαμερικανοί, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments