Διεθνή

Ουκρανία: Συνεχίζει να ελέγχει το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ

Ουκρανία: Συνεχίζει να ελέγχει το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: O ουκρανικός στρατός, παρά τη συνεχή πίεση που δέχεται από τη Ρωσία και τις συνεχόμενες επιθέσεις -σε ξηρά και εναέρια, συνεχίζει να ελέγχει περίπου το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ

O ουκρανικός στρατός, παρά τη συνεχή πίεση που δέχεται από τη Ρωσία και τις συνεχόμενες επιθέσεις -σε ξηρά και εναέρια, συνεχίζει να ελέγχει περίπου το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με όσα ανέφερε επικεφαλής των τοπικών αρχών.

Ο περιφερειάρχης Σερχίι Χαϊντάι είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να καταλάβουν τα περίχωρα των πόλεων Ρουμπίζνε, Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Μόσχα υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν προελάσει στα διοικητικά όρια της Λουγκάνσκ, με τη βοήθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Γκαϊντάι απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό κάνοντας λόγο για αποκυήματα «φαντασίας».

Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, επίσης στην ανατολική Ουκρανία, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις χθες, ανέφεραν οι αρχές.

Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές διεκδικούν όλα τα εδάφη των αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες λίγα 24ωρα πριν από την εισβολή.

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει χάσει το ένα τρίτο των δυνάμεων της

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει τις απώλειες της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει πιθανότατα χάσει περίπου το ένα τρίτο των χερσαίων δυνάμεων που ανέπτυξε στην Ουκρανία και η επίθεσή της στην περιοχή του Ντονμπάς «έχει χάσει την ορμή της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το πρόγραμμα», ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

«Παρά τις μικρής κλίμακας αρχικές προελάσεις, η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να επιτύχει ουσιαστικά εδαφικά κέρδη τον τελευταίο μήνα ενώ διατηρεί συνεχώς υψηλά επίπεδα φθοράς», σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στάσιμη η ρωσική επίθεση

«Η Ρωσία έχει τώρα πιθανότατα υποστεί απώλειες ενός τρίτου της χερσαίας δύναμης μάχης που ανέπτυξε τον Φεβρουάριο», προσθέτει. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας προσθέτει εξάλλου στην ανάρτησή του ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία δεν είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες».

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξανάγκασαν τους Ρώσους διοικητές να εγκαταλείψουν προέλασή τους στο Κίεβο, προτού κερδίσουν γρήγορα έδαφος στα βορειοανατολικά και τους εκδιώξουν από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments