Πολιτική

Μητσοτάκης στο MSNBC: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Μητσοτάκης στο MSNBC: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μητσοτάκης στο MSNBC: Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε Φινλανδία και Σουηδία και την επικείμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ καθώς και στα ελληνοτουρκικά.

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε Φινλανδία και Σουηδία και την επικείμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ καθώς και στα ελληνοτουρκικά.

«Το πρώτο πράγμα, που θέλω να πω, είναι ότι η Ελλάδα ως χώρα έχει πλέον επιστρέψει. Όπως γνωρίζετε, διήλθαμε μία επώδυνη οικονομική κρίση προ 10ετίας, ήμασταν σε πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που προκάλεσε πόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά από τότε που γίναμε κυβέρνηση η οικονομία έχει «αναρρώσει», αντιμετωπίσαμε την πανδημία του κορωνοϊού καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πολλές αμερικανικές εταιρείες επενδύουν στην Ελλάδα και πολλοί Αμερικάνοι τουρίστες καταφθάνουν στην χώρα μας, έχοντας, μάλιστα, τον μεγαλύτερο αριθμό αεροπορικών πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες αυτό το καλοκαίρι» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την επιθυμία Σουηδίας και Φινλανδίας να προσχωρήσουν στο ΝΑΤΟ, πρόκειται για κυριαρχικό της δικαίωμα. Στο τέλος της ημέρας, δεν αναμένω ιδιαίτερα σοβαρές αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά στην ένταξη τους στη Συμμαχία. Δεν είναι, εξάλλου, η κατάλληλη ώρα να εργαλειοποιήσει κάποιος την προοπτική ένταξης των δύο αυτών χωρών στη Συμμαχία, ώστε να «παζαρέψει» άλλα ζητήματα, που μπορεί να έχει στο μυαλό του. Προσδοκώ πως αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί», συμπλήρωσε.

Για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρώπη είναι ενωμένη απέναντι στην ρωσική εισβολή σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα για να επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις και περιμένω συνέχεια στην ευρωπαϊκή απάντηση. Τα σύνορα επαναπροσδιορίζονται με την βία και δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τον 21ο αιώνα»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments