Οικονομία Άποψη

Κωστής Χατζηδάκης: Θέμα ημερών να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019

Κωστής Χατζηδάκης: Θέμα ημερών να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019
Κωστής Χατζηδάκης: Ανέφερε ότι έχουν αποκλιμακωθεί και οι επικουρικές συντάξεις προσθέτοντας ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρξουν θετικά νέα.

«Είναι θέμα κάποιων ήμερων να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι όσον άφορα τις συντάξεις του 2020 απομένει να εκκαθαριστεί ένα 8%. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης χάρη στη συστηματική δουλειά και τις νέες μεθόδους που έθεσε σε εφαρμογή το Υπουργείο μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι κυρίες συντάξεις.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν αποκλιμακωθεί και οι επικουρικές συντάξεις προσθέτοντας ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρξουν θετικά νέα. Σχετικά με τις παράλληλες συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά δεν είναι τόσο πολλές όπως ισχυρίζονται κάποιοι και σε κάθε περίπτωση έχει γίνει κεντρική επιλογή να προηγείται η εκδοσή των κυρίων συντάξεων που αφορούν τον πολύ κόσμο.

Χατζηδάκης: Εκκαθαρίστηκε μεγάλος όγκος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης έως το 2018 μηδενίστηκαν, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε μιλώντας το περασμένο Σάββατο στον ΣΚΑΪ, για το 2019, το ποσοστό των κύριων συντάξεων που εκδόθηκε έως τον Μάρτιο φτάνει το 97,5% του συνόλου των αιτήσεων, οι εκκρεμότητες του 2020 έχουν περιοριστεί στο 11% του συνόλου των αιτήσεων έως και τα τέλη Μαρτίου, ενώ, μέσα στο καλοκαίρι, θα εκκαθαριστούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης για το 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Όσα μέλη τάγματος Αζόφ έχουν σκοτώσει θα προσαχθούν σε δίκη

Ουκρανία: Ο Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε σήμερα [30/6] ότι η Ρωσία θα διεξαγάγει μια «ουσιαστική έρευνα» για το κάθε μέλος του τάγματος Αζόφ για να διαπιστώσει «ποιος εμπλέκεται σε τι»

Ουκρανία: Όσα μέλη τάγματος Αζόφ έχουν σκοτώσει θα προσαχθούν σε δίκη

Σκυλακάκης: 1,9 δισ. ευρώ οι προεγκρίσεις επιχειρηματικών δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σκυλακάκης: «Όταν υποχωρήσει το κύμα του πληθωρισμού, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αφάνταστα ανταγωνιστική θέση σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: 1,9 δισ. ευρώ οι προεγκρίσεις επιχειρηματικών δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σκρέκας: Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021»

Σκρέκας: Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», ώστε να καλυφθεί έως και το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Σκρέκας: Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021»

Σταϊκούρας: Ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές, αλλοδαπούς συνταξιούχους και εργαζόμενους

Σταϊκούρας: Λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές, αλλοδαπούς συνταξιούχους και εργαζομένους για την Ελλάδα έκανε ο υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές, αλλοδαπούς συνταξιούχους και εργαζόμενους

Πομπέο: Τα κράτη να λύνουν τις διαφορές τους με διάλογο

Όπως επεσήμανε, βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον εξαιρετικά υψηλών προκλήσεων τόσο για τη γεωπολιτική σκηνή όσο και την οικονομία.

Πομπέο: Τα κράτη να λύνουν τις διαφορές τους με διάλογο

Οι Γερμανοί ανήλθαν στην πρώτη θέση στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα

Τουρισμός: Οι Γερμανοί ανεβαίνουν στην πρώτη θέση των ξένων αγοραστών κατοικιών στην Ελλάδα, επενδύοντας αυξημένα ποσά σε παραθαλάσσια ακίνητα, με προτίμηση σε περιοχές όπως η Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου

Τουρισμός: Οι Γερμανοί ανήλθαν στην πρώτη θέση στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα

Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Σε προσαγωγή υπόπτου προχώρησαν οι πυροσβεστικές αρχές, για τη μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης [5/7], στο Πόρτο Γερμενό

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά

Γεωργία: Ο λαός ψηφίζει Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός όχι!

Μια ιδιότυπη, πολιτικά σχιζοειδή κατάσταση έχει περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό η Γεωργία, αφού οι κάτοικοι της ιστορικής χώρας τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γεωργία: Ο λαός ψηφίζει Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός όχι!