Nέα της αγοράς

Πειραιάς: Το κτίριο του ΣΙΛΟ παραχωρήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού από τον ΟΛΠ

Πειραιάς: Το κτίριο του ΣΙΛΟ παραχωρήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού από τον ΟΛΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Xronos.gr- BestNews.GR

Πειραιάς: Στο κτίριο του ΣΙΛΟ και στον περιβάλλοντα χώρο του το υπουργείο Πολιτισμού έχει προγραμματίσει την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ., παραχωρήθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού από τον ΟΛΠ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του προέδρου της ΟΛΠ Yu Zenggang και του πρεσβευτή της Κίνας Xiao Junzheng.

Στο κτίριο του ΣΙΛΟ και στον περιβάλλοντα χώρο του το υπουργείο Πολιτισμού έχει προγραμματίσει την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 77.563.212 ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσής του είναι το τέλος του 2025.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη «Το κτήριο του ΣΙΛΟ, αναγεννημένο ως Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων -ένα από τα ελάχιστα διεθνώς μουσεία στο είδος του- θα αναδείξει τον αρχαιολογικό πλούτο των ελληνικών θαλασσών, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως τουριστικός πόλος και αναπτυξιακός πόρος για την πόλη του Πειραιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments