Διεθνή

Ουκρανία: Πολίτες καταγγέλλουν αναγκαστικές “εκκενώσεις” προς τη Ρωσία

Ουκρανία: Πολίτες καταγγέλλουν αναγκαστικές “εκκενώσεις” προς τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Βίντεο, το οποίο δείχνει Ρώσους στρατιώτες να διεξάγουν μια αναγκαστική "εκκένωση" αμάχων προς το έδαφος της Ρωσίας υπό την απειλή όπλων στη Μαριούπολη, ανάστησε η Εμίν Ντζέπαρ

Βίντεο, το οποίο δείχνει Ρώσους στρατιώτες να διεξάγουν μια αναγκαστική “εκκένωση” αμάχων προς το έδαφος της Ρωσίας υπό την απειλή όπλων στη Μαριούπολη, ανάστησε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Εμίν Ντζέπαρ από τον προσωπικό της λογισμό στη στο Twitter.

Σύμφωνα με την ίδια οι πολίτες αρνούνται να φύγουν και να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προς το ρωσικό έδαφος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα

Οπλισμό από την Ευρώπη στην Ουκρανία φέρεται να χτύπησε η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό κράτος.

Το υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Telegram αναφέρει ότι “πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς, που εκτοξεύθηκαν από θαλάσσης, κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες , κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μαλίν, στην περειφέρεια Ζιτομίρ”.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα όπλα αυτά προορίζονταν για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά, όπου έχουν επικεντρωθεί οι συγκρούσεις.

H επίθεση έγινε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μαλίν στην περιοχή Ζιτόμιρ. Την είδηση μεταδίδει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments