Κόσμος

Ζελένκσι: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με διπλωματικούς τρόπους”

Ζελένκσι: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με διπλωματικούς τρόπους”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένκσι: "Το τέλος (της σύγκρουσης) θα είναι διπλωματικό" είπε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV ο Ουκρανός πρόεδρος

“Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με διπλωματικούς τρόπους”, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο βρίσκονται σε αδιέξοδο.

“Το τέλος (της σύγκρουσης) θα είναι διπλωματικό” είπε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV. Ο πόλεμος “θα είναι πολυαίμακτος, θα έχει μάχες, αλλά θα λάβει οριστικά τέλος μέσω της διπλωματίας”. “Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα λάβουν αποφασιστικά χώρα. Δεν ξέρω με ποια μορφή: με μεσολαβητές, χωρίς αυτούς, σε έναν διευρυμένο κύκλο, σε προεδρικό επίπεδο”, είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

“Υπάρχουν πράγματα που δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε παρά μόνο στο τραπέζι των συνομιλιών. Θέλουμε όλα να επανέλθουν” όπως πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, κάτι που “η Ρωσία δεν θέλει”, πρόσθεσε, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Τα αποτελέσματα των συνομιλιών αυτών -το θέμα των οποίων μπορεί να αλλάζει “ανάλογα με τη στιγμή της συνάντησης”-, πρέπει να είναι “δίκαια” για την Ουκρανία, υπογράμμισε ο πρόεδρος. Αναφερόμενος σε ένα έγγραφο που αφορά εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, είπε πως θα υπογραφεί από “τους φίλους και εταίρους της Ουκρανίας, χωρίς τη Ρωσία”, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί “μια διμερής συζήτηση με τη Ρωσία”.

Είπε επίσης πως είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση των συνομιλιών οι Ουκρανοί στρατιωτικοί που είχαν οχυρωθεί στο τεράστιο μεταλλουργικό σύμπλεγμα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, να μην σκοτωθούν από τον ρωσικό στρατό.

Τα ρωσικά στρατεύματα “έδωσαν τη δυνατότητα, βρήκαν έναν τρόπο ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βγουν ζωντανοί” από το Αζοφστάλ, σημείωσε. “Το πιο σημαντικό για μένα είναι να σωθούν στον μέγιστο βαθμό άνθρωποι και στρατιωτικοί”.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments