Διεθνή

Ρωσία: Απαγόρευσε την είσοδο στον Μπάιντεν και σε άλλους 962 Αμερικανούς

Ρωσία: Απαγόρευσε την είσοδο στον Μπάιντεν και σε άλλους 962 Αμερικανούς

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο, η είσοδος απαγορεύτηκε στον υπουργό Εξωτερικών  'Αντονι Μπλίνκεν, τον επικεφαλής της CIA Ουΐλιαμ Μπερνς και σε άλλους 960 Αμερικανούς

Αν και συμβολική ωστόσο η κίνηση της Ρωσίας επιβεβαιώνει  την επιδείνωση των αμερικανορωσικών σχέσεων με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 963 Αμερικανούς, περιλαμβανομένων του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών  ‘Αντονι Μπλίνκεν και του επικεφαλής της CIA Ουΐλιαμ Μπερνς.

Η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά την υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο του πακέτου βοήθειας, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία.

Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα ανθρωπιστικό κομμάτι, αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισεκατομμύρια δολάρια ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό ώστε να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments