Πολιτική

Το αουτσάιντερ που κερδίζει

Το αουτσάιντερ που κερδίζει
«Δεν τον ξέρετε καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες αξιοποιώντας την επιτυχημένη επίσκεψή του στην Αμερική.

«Δεν τον ξέρετε καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες αξιοποιώντας την επιτυχημένη επίσκεψή του στην Αμερική. Και πράγματι, εδώ και ενάμιση χρόνο, διακινείται το σενάριο της πρόωρης κάλπης, χωρίς, ωστόσο, οι διακινητές του να έχουν αντιληφθεί την πάγια τακτική του Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να επιτύχει τους εκάστοτε στρατηγικούς στόχους του.

Την ιδιαιτερότητα της τακτικής του την γνωρίζει καλά η αδελφή του. Ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να εμφανισθεί ως ο φυσικός υποψήφιος της μητσοτακικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτόν τον λόγο, δεν σχεδίασε, ούτε, πολύ περισσότερο, πρόβαλε κάποιο προεδρικό προφίλ, μια στιβαρή ηγετική φυσιογνωμία. Προτιμούσε τον ρόλο του αουτσάιντερ, ακόμη και μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Τον ρόλο αυτόν επέλεξε να διαδραματίσει και στο εσωκομματικό σύμπαν της ΝΔ. Όταν ετέθη θέμα ηγεσίας τον Δεκέμβρη του 2012, υπέβαλε την υποψηφιότητά του και, στον πρώτο γύρο, βρέθηκε πίσω από τον Ευάγγελο Μεïμαράκη  κατά έντεκα ποσοστιαίες μονάδες. Στο δεύτερο γύρο, πέρασε δυναμικά μπροστά, απέκλεισε δυναμικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το αουτσάιντερ ανέτρεψε τα προγνωστικά, συγκεντρώνοντας το οριακό πλην πολύτιμο για την υποψηφιότητά του 52%.

Ο ρόλος της… ΑΕΚ που στο τέλος παίρνει το πρωτάθλημα επαναλήφθηκε και στις βουλευτικές εκλογές του 2019, με τη ΝΔ να εκτοξεύεται στο 40%. Εκείνο «το παιδί δεν κάνει», που ακουγόταν δεξιά και αριστερά, χάθηκε κάπου στο βάθος του κάδου των απορριμμάτων.

Ακόμη και τώρα, μετά την πανδημική κρίση του κορωνοïού, τους κοινωνικούς εγκλεισμούς, τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις του Ερντογάν, την ενεργειακή κρίση και την επακόλουθη οικονομική κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί, σχεδόν ηδονικά, τη θέση του σαματατζή στον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, αυτή τη φορά, διαθέτει ένα καίριο βέλος στη φαρέτρα του, από αυτά τα βέλη που επιμελώς κρύβει ότι διαθέτει: τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments