Κόσμος

Ντούντα: “Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

Ντούντα: “Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

Πηγή Φωτογραφίας: Insider, CNN

Ντούντα: Ο πρόεδρος της Πολωνίας έγινε ο πρώτος ηγέτης ξένης χώρας που εκφωνεί ομιλία με φυσική παρουσία στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα έγινε ο πρώτος ηγέτης ξένης χώρας που εκφωνεί ομιλία με φυσική παρουσία στο ουκρανικό κοινοβούλιο, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε με την Ρωσία.

“Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της”, είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους βουλευτές στο Κίεβο.

Ο Αντρέι Ντούντα πραγματοποιεί εκστρατεία προκειμένου να αποδοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ταχύτερο δυνατό. «Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πολωνίας.

«Έχουν εμφανιστεί ανησυχητικές φωνές που λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να υποχωρήσει στα αιτήματα του Πούτιν. Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της…τίποτα για εσάς χωρίς εσάς», σημείωσε ο Αντρέι Ντούντα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει την ολοκληρωτική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία που θα περιελάμβανε την παραχώρηση εδαφών και έχει απορρίψει τις εκκλήσεις για μια συμφωνία εκεχειρίας που θα προέβλεπε την παραμονή των ρωσικών δυνάμεων σε εδάφη που έχει καταλάβει η Μόσχα με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα της έδινε απλώς χρόνο για να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

«Αν η Ουκρανία θυσιάζεται για…οικονομικούς λόγους ή για πολιτικές φιλοδοξίες -ακόμη και ένα εκατοστό του εδάφους της- θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα, όχι μόνο για το ουκρανικό έθνος, αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο», τόνισε ο Πολωνός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολωνός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Κίεβο μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Απρίλιο και είχε συναντηθεί εκεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μετά την επιστροφή του, ο Ντούντα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στην Ουκρανία. Είχε επισκεφθεί τη χώρα μαζί με τους προέδρους της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments