Διεθνή

Σάλος στη Γαλλία: Δύο γυναίκες καταγγέλλουν για βιασμό νέο υπουργό

Σάλος στη Γαλλία: Δύο γυναίκες καταγγέλλουν για βιασμό νέο υπουργό

Πηγή Φωτογραφίας: france25

Λίγο μετά τον διορισμό του, έρχονται στο φως οι καταγγελίες δύο γυναικών εναντίον του νέου υπουργού της κυβέρνησης Μακρόν για βιασμό

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία τις τελευταίες ώρες μετά από άρθρο στον ιστότοπο Mediapart, όπου δύο γυναίκες καταγγέλλουν για βιασμό τον νεοδιορισθέντα υπουργό Αλληλεγγύης και Αναπήρων της Γαλλίας, Νταμιέν Αμπάντ.

Οι γυναίκες, υποστηρίζουν ότι ο Αμπάντ τις ανάγκασε να έχουν ανεπιθύμητες σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011.

Μία από τις γυναίκες υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία κατά του νέου υπουργού το 2017, η οποία ωστόσο έκλεισε χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

«Αμφισβητώ με τη μεγαλύτερη δύναμη αυτές τις κατηγορίες για σεξουαλική βία», είπε σε δήλωση που εστάλη στο Reuters, ο Αμπάντ. «Οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα σε όλη μου τη ζωή ήταν πάντα με κοινή συναίνεση».

Ο Αμπαντ, ο οποίος πάσχει από μία διαταραχή που επηρεάζει και τα τέσσερα άκρα του, υποστηρίζει ότι η ασθένειά του τον έχει καταστήσει σωματικά αδύνατο να διαπράξει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Κληθείσα να σχολιάσει τις κατηγορίες εναντίον του υπουργού, η νέα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορνέ είπε ότι δεν τις γνώριζε όταν μπήκε στην κυβέρνηση.

«Θα είμαι πολύ σαφής: για όλα αυτά τα θέματα παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης, δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία και πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργούμε έτσι ώστε οι γυναίκες που μπορεί να είναι θύματα επίθεσης, παρενόχλησης, να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα», είπε.

Η Μπορν είπε ότι η κυβέρνησή της θα φέρει τις συνέπειες του διορισμού της Αμπάντ, «αν υπάρξουν νέα στοιχεία και ανοίξει μια νέα υπόθεση», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments