Nέα της αγοράς

Hyundai: Σε επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προβεί έως το 2025 στις ΗΠΑ

Hyundai: Σε επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προβεί έως το 2025 στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: New On News- Daily Hindustan News

Hyundai: Ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Τζόρτζια των ΗΠΑ

Σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προβεί έως το 2025 στις ΗΠΑ ο νοτιοκορεατικός όμιλος Hyundai Motor, προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία του με αμερικανικές εταιρείες στην προηγμένη τεχνολογία.

Οι επενδύσεις, που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αφορούν στη ρομποτική, την αστική εναέρια κινητικότητα, την αυτόνομη οδήγηση και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο όμιλος Hyundai Motor, στον οποίον ανήκουν η Hyundai Motor και η Kia, ανακοίνωσε την Παρασκευή σχέδια για επένδυση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Τζόρτζια των ΗΠΑ για εγκαταστάσεις κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών ηλεκτροκίνησης.

Επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων

Η νέα επένδυση ανεβάζει το σύνολο των προγραμματισμένων επενδύσεων στις ΗΠΑ έως το 2025 σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια που ο όμιλος ανακοίνωσε πέρυσι.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε πωλήσεις οχημάτων δεν αποσαφήνισε πού ακριβώς θα επενδυθούν τα επιπλέον 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Χάρη στη Hyundai, αποτελούμε μέρος αυτού του μεγάλου μετασχηματισμού του τομέα αυτοκινήτων και επιταχύνουμε σε έναν δρόμο όπου θα μεταφέρουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες το ηλεκτρικό μέλλον», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hyundai Motor Group Εουισούν Τσανγκ δήλωσε από τη μεριά του: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο εργοστάσιο στη Τζόρτζια θα μας βοηθήσει να γίνουμε ηγετική δύναμη στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής ποιότητας για τους πελάτες μας στις ΗΠΑ».

Ο όμιλος αυτοκινήτων δήλωσε την Τετάρτη ότι θα επενδύσει 21 τρισεκατομμύρια γουόν (16 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2030 για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νότια Κορέα.

Πιο δύσκολη η δημιουργία συνδικάτων

Οι νέες εγκαταστάσεις κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών της Hyundai θα δημιουργηθούν σε μια περιοχή όπου τα εργατικά συνδικάτα είναι λιγότερο διαδεδομένα και δεν μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να ενταχθούν σε αυτά.

Ο Μπάιντεν μπορεί να έχει περιγράψει τον εαυτό του ως τον πιο φιλοσυνδικαλιστικό πρόεδρο στην ιστορία, αλλά η συμφωνία, που ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Τζόρτζια, αποκάλυψε τους συμβιβασμούς που μπορεί να χρειαστεί να κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκειμένου η χώρα του να προσελκύσει επενδύσεις από το εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments