Nέα της αγοράς

Siemens Energy: Θα κατασκευάσει ανεμογεννήτριες μετά την πλήρη εξαγορά της Gamesa

Siemens Energy: Θα κατασκευάσει ανεμογεννήτριες μετά την πλήρη εξαγορά της Gamesa

Πηγή Φωτογραφίας: TeleTrader.com- Recharge News

Siemens Energy: Συμφώνησε να προσφέρει 18,05 ευρώ ανά μετοχή της Siemens Gamesa για την πλήρη εξαγορά της εταιρείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας

Η Siemens Energy θα αγοράσει τις μετοχές της Siemens Gamesa Renewable Energy που δεν κατέχει ήδη, ένα πολυαναμενόμενο βήμα στις προσπάθειές της να ανατρέψει την προβληματική κατάσταση στην ισπανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Siemens Energy συμφώνησε να προσφέρει 18,05 ευρώ ανά μετοχή της Siemens Gamesa για την πλήρη εξαγορά της εταιρείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας

Η Siemens Energy κατέχει ήδη το 67% της εταιρείας, η οποία έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία 11,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η μετοχή της Gamesa σημείωσε άνοδο άνω του 18% αφότου το Bloomberg ανέφερε την Τετάρτη ότι η Siemens Energy εξετάζει την πλήρη εξαγορά με σκοπό τη διαγραφή της εταιρείας από το χρηματιστήριο, ένα σχέδιο που η εταιρεία επιβεβαίωσε αργότερα.

Η φημολογία σχετικά με μια πλήρη εξαγορά φούντωναν εδώ και μήνες. Οι καθυστερήσεις έργων και οι υπερβάσεις κόστους έχουν αυξηθεί στη Siemens Gamesa, φέρνοντας αρκετές προειδοποιήσεις για τα κέρδη της ισπανικής εταιρείας.

Τα ζητήματα αυτά έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και έχουν δημιουργήσει την προοπτική ότι η Siemens Energy θα μπορούσε προχωρήσει στην αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων.

Η προσφορά της Siemens Energy αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής των 16,745 ευρώ ανά μετοχή της Siemens Gamesa.

Ο πυρήνας των προβλημάτων της Siemens Gamesa βρίσκεται στο χερσαίο τμήμα της, όπου η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κλιμάκωση του νέου μοντέλου τουρμπίνας της, που ονομάστηκε πλατφόρμα 5.X.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments