Αθλητισμός

Τεν Χαγκ: «Θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα που θα παλεύει ο ένας για τον άλλον»

Τεν Χαγκ: «Θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα που θα παλεύει ο ένας για τον άλλον»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τεν Χαγκ: Ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανυπομονεί να... πατήσει το χορτάρι μαζί,  με τους παίκτες των "κόκκινων διαβόλων"

Ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  Ερικ Τεν Χαγκ ανυπομονεί να… πατήσει το χορτάρι μαζί,  με τους παίκτες των “κόκκινων διαβόλων”, όπου και θα αποτελέσει και τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος ανέλαβε τους «κόκκινους διάβολους», αποκάλυψε μέρος της αγωνιστικής προσέγγισης που θέλει να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ανυπομονώ να κάνω αυτήν την δουλειά, σε αυτόν τον σύλλογο με την τεράστια ιστορία. Θέλουμε να τον επαναφέρουμε εκεί που πρέπει. Πρώτα απ΄όλα, θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους μας. Είναι μεγάλη πρόκληση. Θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα που θα παλεύει ο ένας για τον άλλον, θα είναι ενωμένοι και θα έχει αποτελέσματα. Παίζουμε στο «Θέατρο των ονείρων» και θέλουμε να διασκεδάσουμε. Αλλά στο τέλος της ημέρας, η πρόθεση είναι να παίξουμε φανταστικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίζουμε στο μισό του αντιπάλου και πρέπει να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιέζουμε διαρκώς και ειδικά ψηλά».

Δε βάζω σε κίνδυνο τη φήμη μου

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, πέμπτος -μόνιμος- προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» από τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε το 2013, ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει… κίνδυνο για τη φήμη και την καριέρα του από την πρόκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Δεν το βλέπω ως κίνδυνο» είπε και συνέχισε: «Νομίζω ότι αυτός ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και τώρα ας φτιάξουμε ένα μέλλον».

Ο Τεν Χαγκ πρόσθεσε επίσης ότι ο 37χρονος Ρονάλντο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ με 24 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, δεν θα φύγει, συμπληρώνοντας ότι περιμένει γκολ από τον Πορτογάλο επιθετικό την επόμενη σεζόν.

«Φυσικά θα μείνει. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες. Την προηγούμενη σεζόν, αυτή η ομάδα ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα, επομένως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Νομίζω ότι, αν βελτιωθούμε, αν δουλέψουμε μαζί, νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα από το αποτέλεσμα αυτής της σεζόν» τόνισε.

Οι 58 βαθμοί, αν και ικανοί για να εξασφαλίσουν την έκτη θέση στην Premier League και μια θέση στο Europa League, είναι η χειρότερη συγκομιδή για τη Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 1989-1990 και έρχεται μόλις ένα χρόνο αφότου τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Το πρότζεκτ είναι τεράστιο και έχουμε μόνο λίγο χρόνο» πρόσθεσε, ενώ δεν εγγυήθηκε την παραμονή του Χάρι Μαγκουάιρ ως αρχηγού. «Η επόμενη σεζόν είναι μια διαφορετική σεζόν, αλλά έκανε εξαιρετική δουλειά» είπε για τον Άγγλο διεθνή. «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που έχει ήδη πετύχει πολλά, οπότε ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments