Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τρεις πόλεις στο Ντόνετσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τρεις πόλεις στο Ντόνετσκ

Πηγή Φωτογραφίας: kyivindependent

Η ρωσική σημαία αντικατέστησε την ουκρανική στις τρεις πόλεις - Στη Μαριούπολη οι σοροί 200 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν στα ερείπια πολυκατοικίας

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τρεις πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπως επιβεβαίωσε ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, Πάβλο Κιριλένκο, ο οποίος ανέφερε ότι μεταξύ αυτών είναι και το Σβιτλοντάρσκ

Νωρίτερα σήμερα, η ηγεσία της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» είχε ανακοινώσει μέσω Telegram ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν το Σβιτλοντάρσκ και αντικατέστησαν την ουκρανική με τη ρωσική σημαία.

Το Σβιτλοντάρσκ βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σεβεροντονέτσκ, που αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες.

«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η μοίρα της χώρας μας ίσως κρίνεται εκεί αυτήν τη στιγμή», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.,

200 πτώματα σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Μαριούπολη

Τα πτώματα περισσότερων από 200 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν στα ερείπια πολυώροφης πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian, ότι εργάτες βρήκαν τα πτώματα ενώ έσκαβαν σε υπόγειο κάτω από το κτίριο που κατέρρευσε.

Ο ίδιος έγραψε στο Telegram: «Κατά τη διάρκεια της αποξήλωσης των μπλοκαρισμάτων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά στο προαστιακό βενζινάδικο βρέθηκαν περίπου 200 πτώματα στο υπόγειο κάτω από τα μπλοκαρίσματα με υψηλό βαθμό αποσύνθεσης».

«Λόγω της άρνησης των ντόπιων να μαζέψουν και να συσκευάσουν τα πτώματα των νεκρών, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών αποχώρησε από το εργοτάξιο» υποστήριξε ο Ουκρανός.

Για το ίδιο θέμα, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τους ντόπιους να απομακρύνουν τα πτώματα. Όταν αρνήθηκαν, ο χώρος του τάφου απλά εγκαταλείφθηκε, είπε.

Οι πληροφορίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments