Διεθνή

ΕΕ: Κινητικότητα και ενότητα

ΕΕ: Κινητικότητα και ενότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα φιλελεύθερα – δημοκρατικά πολιτικά συστήματα, ως γνωστόν, οι πολιτικές ηγεσίες διαφωνούν μεταξύ τους, οι πολίτες εκφέρουν άποψη και την επιβάλλουν

Παρά τις καταστροφολογικές προβλέψεις για ρήγματα στο μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το γεγονός ότι κανένα κράτος-μέλος δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα, άρα και τη συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στοιχείο που ενισχύει τη θέση πως η ηγεσία της Ε.Ε. βαδίζει σωστά, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, μετά και την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοïού.

Στα φιλελεύθερα – δημοκρατικά πολιτικά συστήματα, ως γνωστόν, οι πολιτικές ηγεσίες διαφωνούν μεταξύ τους, οι πολίτες εκφέρουν άποψη και την επιβάλλουν, υφίσταται δημοκρατικός έλεγχος και τα ΜΜΕ ασκούν κριτική στους εκάστοτε φορείς της πολιτικής εξουσίας. Επομένως, η ανθρώπινη σκέψη και πράξη προχωρούν παραπέρα και οι λύσεις στα προβλήματα είναι πιο εύκολες.

Αυτά υπενθυμίζονται, διότι έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται εντυπώσεις και καχυποψίες αναφορικά με μια ακόμη πιο αυστηρή στάση απέναντι στον νεοιμπεριαλισμό του Πούτιν

Και στο σημείο αυτό, υπεισέρχεται ανεπαισθήτως η ιστορική υπόμνηση: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Σύμμαχοι συμφωνούσαν αμέσως σε όλα; Δεν υπήρχαν αντιρρήσεις και συγκρούσεις; Όμως οι Σύμμαχοι νίκησαν και οι αντίπαλοι, που είχαν μία σκέψη, μία απόφαση, τη σκέψη και την απόφαση του ενός «σοφού», οδηγήθηκαν στην ήττα και την οδυνηρή καταστροφή. 

Έτσι, φθάνουμε στο επίδικο του ζητήματος. Και φθάνουμε εγκαίρως, με μια έννοια, αν σκεφθούμε ότι, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, τα κορυφαία θεσμικά όργανα  θα πρέπει να αποφασίσουν, όχι μόνο για τα πρόσκαιρα, αλλά και για τα περαιτέρω, ενδυναμώνοντας έτσι την «αντιπουτινική» συμμαχία και ενισχύοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές, έτσι ώστε η αυταρχική ηγετική ομάδα Πούτιν να ηττηθεί, όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί δεν θα μπορεί να αντέξει μακροχρόνιο πόλεμο, που τώρα μάλλον θεωρεί ότι μπορεί να αντέξει.

Κατά συνέπεια, δεν θα ήταν άστοχο να αποφασιστεί η συγκρότηση ενός Ταμείου, ανάλογο προς εκείνο του Ταμείου Ανάκαμψης, που ισχύει εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Εδώ και δεκαετίες, η μοίρα της ανθρωπότητας γράφεται στη Γηραιά Ήπειρο, για ακόμη μια φορά, χωρίς αμφιβολία, με το μέλλον να προδιαγράφεται καλύτερο για τον κόσμο της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments