Διεθνή

Βέμπερ: Να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν

Βέμπερ: Να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Βέμπερ: Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του προς το πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Μανφρεντ Βέμπερ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα από τις τουρκικές επιθέσεις». Ειδικότερα, ο κ. Βέμπερ σε ανάρτησή του στο τουίτερ σημειώνει:

«Πλήρης υποστήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύεται στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους. Το ερώτημα είναι θέλει πραγματικά να είναι μέρος της ένωσης αξιών μας;»

ΕΕ: Σοβαρή ανησυχία για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών κοντά στην Αλεξανδρούπολη

Την ανησυχία «για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας» κοντά στην Αλεξανδρούπολη μετέφερε στον Πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζέι, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μετέφερα στον πρέσβη Μποζέι της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην ΕΕ τη σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή πιο σημαντικά από ποτέ» ανέφερε ο κ. Σανίνο.

Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν στην Τουρκία

Σαφές και αυστηρό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία η Κομισιόν, με αφορμή τις επιθετικές δηλώσεις του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Γιάννης Παλαιολόγος, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ ερωτηθείσα για τις τουρκικές προκήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος». «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε επίσης η ίδια.

Τέλος κάλεσε την Τουρκία «να έχει εποικοδομητική εμπλοκή με την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης».  Η δήλωση αυτή ακολούθησε την «χλιαρή» απάντηση» που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα σήμερα.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν ανέφερε τα εξής: «O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments