Ελλάδα

Τουρκία: Νέα πρόκληση με υπερπτήση σε Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Τουρκία: Νέα πρόκληση με υπερπτήση σε Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Πηγή Φωτογραφίας: Naftemporiki, PtisiDiastima

Τουρκία: Το... χαβά της συνεχίζει η Τουρκία, καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή προβαίνει σε παράνομες υπεπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Το… χαβά της συνεχίζει η Τουρκία, καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή προβαίνει σε παράνομες υπεπτήσεις πάνω από το Αιγαίο, αδιαφορώντας πλήρως για το Διεθνές δίκαιο.

Η γείτονα χώρα πραγματοποίησε διπλή υπερπτήση πάνω από δύο νησιά σε διάστημα δύο λεπτών το μεσημέρι της Παρασκευής [27/5], θέλοντας να δείξει την υπεροχή που έχει.

Συγκεκριμένα η πρώτη έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 12:55 πάνω από το νησί Μακρονήσι και ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Και οι δύο υπερπτήσεις έγιναν στα 19.000 πόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ένα μη επανδρωμένο αερόχημα UAV πραγματοποίησε υπερπτήση στις 12.55 άνωθεν νήσου Μακρονήσι και στις 12.56 άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι στα 19.000 πόδια αντίστοιχα».

Είχε προειδοποιήσει ο Μητσοτάκης

Μάλιστα αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την ώρα των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε αναφερθεί στην τούρκικη παραβατικότητα, λέγοντας τα εξής: «Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και τελικά το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα σημαίνει ότι δεν θα δημοσιοποιούμε στα διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και προφανώς δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς, σε όλα τα forum, όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments