Διεθνή

Τσαβούσογλου: «Δεν ζητάμε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της, όπως η Ελλάδα»

Τσαβούσογλου: «Δεν ζητάμε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της, όπως η Ελλάδα»

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Τσαβούσογλου: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συνέκρινε την Ελλάδα με την Φινλανδία προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Νέα προκλητική δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συνέκρινε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ πριν από χρόνια, όταν ακόμη αυτο-αποκαλούταν «Μακεδονία», για να καταδείξει – βάσει της τουρκικής λογικής – ότι η χώρα του δεν κάνει το ίδιο με την Σουηδία και την Φινλανδία.

«Πόσα χρόνια κράτησε η ένταξη της ‘Μακεδονίας’; 11 χρόνια. Γιατί χρειάστηκαν 11 χρόνια; Γιατί η Ελλάδα ζήτησε από τη ‘Μακεδονία’ να αλλάξει το όνομά της. Έγινε Βόρεια Μακεδονία. Μετά από αυτό μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και χρειάστηκαν 11 χρόνια», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

“Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες”

Και προσέθεσε: «Εμείς δεν θέλουμε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της. Οι προϋποθέσεις που τίθενται από ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, ειδικά από τη Βόρεια Μακεδονία, από τους ‘Μακεδόνες’, προκειμένου να πάρουν ημερομηνία διαπραγμάτευσης και όχι ένταξης, δεν είναι αποδεκτές.

Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες. Ανάμεσά τους υπάρχουν φιλικές και γειτονικές χώρες, αλλά εμείς δεν θέλουμε από μια χώρα να αλλάξει το όνομά της, ούτε λέμε σε μια χώρα ‘εσείς, στην πραγματικότητα είστε Τούρκοι, οπότε αποδεχθείτε ότι είστε Τούρκοι’. Αυτά συμβαίνουν. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στην ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μάλλον ξέχασε ότι η Άγκυρα «Τούρκους ανεβάζει – Τούρκους κατεβάζει» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μιλώντας κάθε φορά για «τουρκική μειονότητα»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments