Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Υπουργικό συμβούλιο σήμερα: Ο πρωθυπουργός κατά την αρχική του τοποθέτηση έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία

Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο. Στο τραπέζι βρίσκονται συγκεκριμένα εννέα θέματα. Ο πρωθυπουργός κατά την αρχική του τοποθέτηση έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας ότι «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, δεχόμαστε έτσι από γείτονες νέους λεονταρισμούς αλλά όσο αυτοί απειλούν, εκτίθενται. Αυτοί επιλέγουν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο και το ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Μητσοτάκης,

«Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και τελικά το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα σημαίνει ότι δεν θα δημοσιοποιούμε στα διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και προφανώς δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς, σε όλα τα fora, όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας».

Για τα 600 ευρώ στο ρεύμα

“Σε λίγες μέρες, μάλιστα -εκτιμούμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου- θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί αναδρομικά το 60% των πρόσθετων ανατιμήσεων στο ρεύμα, όπως έχουμε δεσμευτεί. Και αυτές οι εκπτώσεις αυξάνονται και απλώνονται πλέον σε πάρα πολλούς, στους περισσότερους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως της κατανάλωσης που κάνουν. Ενώ από 1ης Ιουλίου θα ισχύει πλέον και ο νέος μηχανισμός που στην πράξη, όπως έχουμε πει, εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Και όλα αυτά σημαίνουν ότι οι επόμενοι λογαριασμοί πια θα είναι πολύ πιο ισορροπημένοι, παρά την κρίση η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται. Σημαίνουν, όμως, ότι και η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται” αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σχετικά με την επιδότηση 600 ευρώ στα νοικοκυριά για την επιστροφή των χρεώσεων από το ρεύμα. 

Για τους φοιτητές και το ΑΠΘ

“Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;” σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον οικογενειακό ιατρό αλλά και σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments