Πολιτική

Το στοίχημα της πράσινης μετάβασης και ο Μητσοτάκης

Το στοίχημα της πράσινης μετάβασης και ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenenews.gr ότι εδώ κα λίγες ώρες, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι νόμος του κράτους

Εδώ κα λίγες ώρες, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι νόμος του κράτους, αλλά ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει επίγνωση των δυσχερειών που παρουσιάζει η διαδικασία της πράσινης μετάβασης. Πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που ο παρατηρητής διαπιστώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει μια ιδιαίτερη έμφαση.

Μάλιστα, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας, ο Πρωθυπουργός φρόντισε να έχει σχετικές επαφές και να συμμετάσχει σε δείπνο, το αντικείμενο του οποίου ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις ημέρες μας η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ στο νέο, υπό διαμόρφωση, τοπίο, μετά τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ρωσία του Πούτιν κατά της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι η πράσινη μετάβαση και η υλοποίηση της πράσινης ατζέντας αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη. Βραχυπρόθεσμα, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες η παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Επισήμανε, ακόμη, η παρούσα Κυβέρνηση έχει εξ αρχής τοποθετήσει τις πράσινες πολιτικές στην καρδιά της ατζέντας της, έχοντας ως γνώμονα αφενός την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και αφετέρου τα απτά οφέλη για τους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να παραθέσει ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπογράμμισε, επίσης, τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ωστόσο, η πράσινη μετάβαση δεν είναι μια στιγμή, δεν αντιστοιχεί σε ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά σε μια αλυσίδα γεγονότων, σε μια διαδικασία, και αυτό το ειδοποιό γνώρισμά της οφείλει να έχει κατά νου κάθε Κυβέρνηση που φιλοδοξεί να υπηρετεί το σκοπό αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments