Αθλητισμός

Champions League: Ο τελικός των τελικών στο Παρίσι

Champions League: Ο τελικός των τελικών στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, UEFA

Champions League: Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται σήμερα (22:00) στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Σεν Ντενί, σε έναν τελικό με παρελθόν και κύρος

Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται σήμερα (22:00) στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Σεν Ντενί, σε έναν τελικό με παρελθόν, κύρος, αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ) και 250 χρόνων ιστορίας (όσα συνολικά είναι τα χρόνια… ζωής των δύο συλλόγων).

Με την αναμενόμενη «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων, μεταξύ των οποίων 30.000 με 40.000 οπαδούς των «κόκκινων» χωρίς εισιτήρια, και εκατομμύρια άλλους καθηλωμένους στις οθόνες τους, ο «πλανήτης του ποδοσφαίρου» δίνει το ετήσιο ξεχωριστό ραντεβού, αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα, με «κομμένη την ανάσα» (όπως και ο τίτλος της ταινίας του Ζαν-Λικ Γκοντάρ).

 Με άρωμα… Ελλάδας

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Champions League με τη σημερινή του μορφή. Ο πρώτος ήταν ο Άκης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι είχαν ηττηθεί 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Αχόρταγοι» Άγγλοι και «αβύθιστοι» Ισπανοί

Ένας τελικός που χρειάστηκε να «ταξιδέψει» στο Παρίσι από την Αγία Πετρούπολη, η οποία είχε οριστεί αρχικά να τον φιλοξενήσει, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο Παρίσι, οι καρδιές αναμένεται να χτυπήσουν δυνατά για «τον πιο σημαντικό αγώνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», όπως τον περιέγραψε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, σε ένα τελικό ανάμεσα στους «αχόρταγους» Άγγλους, οι οποίοι αναζητούν ένα έβδομο Κύπελλο Πρωταθλήτριών/Champions League, και τους… αβύθιστους Ισπανούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 14ο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του πλανήτη.

Σίγουρα η κατάκτηση του Champions League, του πιο διάσημου τροπαίου για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο, είναι κάτι περισσότερο από μια… παρηγοριά. Θα ήταν το επιστέγασμα μιας αξέχαστης σεζόν και για τις δύο ομάδες.

Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στο Παρίσι, το οποίο δεν έχει δει τέτοιο «κύμα» ποδοσφαιρόφιλων από το Euro 2016. Συνολικά 6.800 αστυνομικοί και πυροσβέστες κινητοποιούνται από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια του αγώνα, ο οποίος υπόσχεται να είναι μία μεγάλη παράσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments