Πολιτισμός

Μεξικό: Η ακαταμάχητη ομορφιά των φλαμίνγκο μέσα από την κάμερα του Claudio Contreras Koob

Μεξικό: Η ακαταμάχητη ομορφιά των φλαμίνγκο μέσα από την κάμερα του Claudio Contreras Koob

Πηγή Φωτογραφίας: Nature Picture Library

Μεξικό: Από την ευρύτατη συλλογή φωτογραφιών του, ο εκδοτικός οίκος teNeues Verla, σε συνεργασία με τη Nature Picture Library, δημιούργησε λεύκωμα που κυκλοφόρησε προσφάτως.

Στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, το καταφύγιο Ría Lagartos Biosphere Reserve είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη συγκέντρωσης φλαμίνγκο σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο συρρέουν κατά εκατοντάδες εκεί για να ζευγαρώσουν και οι ειδικοί κατέγραψαν πέρυσι περίπου 15.000 φωλιές και 30.000 ενήλικα ροζ πτηνά. Για χρόνια, ο με σπουδές βιολογίας φωτογράφος Claudio Contreras Koob επισκέπτεται το καταφύγιο και με τον φακό του καταγράφει τις συνήθειές τους. Από την ευρύτατη συλλογή φωτογραφιών του, ο εκδοτικός οίκος teNeues Verla, σε συνεργασία με τη Nature Picture Library, δημιούργησε λεύκωμα που κυκλοφόρησε προσφάτως.

View this post on Instagram

A post shared by Claudio Contreras Koob (@claudio_contreras_koob)

Το «Flamingo» περιλαμβάνει 132 φωτογραφίες του Claudio Contreras Koob, από αεροφωτογραφίες που δείχνουν τα πτηνά ως ροζ κουκίδες στο κατάφυτο τοπίο μέχρι κοντινό πλάνο νεοσσού που ξεμυτίζει από το πτέρωμα της μητέρας του αναζητώντας τροφή

Ο φωτογράφος περιγράφει την επιλογή φωτογραφιών ως «(επιλογή που) καλύπτει όλες τις πλευρές του κύκλου ζωής των φλαμίνγκο: να τρέφονται, να λούονται, να μεταναστεύουν, να κάνουν κόρτε, να ζουν μέσα στην αποικία, να μεγαλώνουν τα μικρά τους και άλλα, για να παρουσιάσει ένα ντοσιέ που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την πολύπλοκη ζωή των φλαμίνγκο».

Ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε υπομονή και επανειλημμένες συναντήσεις του φακού του με τα ροζ πτηνά. «Περισσότερο από όλα, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να τα πλησιάσεις. Ζουν σε λασπώδεις, γλιτσερούς υγρότοπους ή σε κάποιες πολύ αλμυρές λιμνούλες και δεν μπορείς απλά να βαδίσεις σε αυτά προσδοκώντας να τραβήξεις τις φωτογραφίες σου. Είναι εύκολο να τα τρομάξεις, και από τη στιγμή που κάποιο πανικοβάλλεται, όλα τα άλλα ακολουθούν. Με το να μην έχεις υπομονή, ενδέχεται να προκαλέσεις χάος σε μιαν αποικία» εξηγεί ο Contreras Koob.

Η επίσκεψη στον λογαριασμό στο Instagram του Claudio Contreras Koob δίνει τη δυνατότητα σύντομης ματιάς στο πρότζεκτ καθώς και σε κάποιες από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα «Flamingo».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments