Διεθνή

“Βόμβα” Γερμανού υπουργού: “Υπό κατάρρευση” η ενότητα της ΕΕ για τις ρωσικές κυρώσεις

“Βόμβα” Γερμανού υπουργού: “Υπό κατάρρευση” η ενότητα της ΕΕ για τις ρωσικές κυρώσεις
Οι δηλώσεις έρχονται παραμονή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας και τα σχέδια για μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια

Φόβους ότι η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «άρχιζε να καταρρέει», εξέφρασε την Κυριακή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ,  λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής όπου θα συζητηθεί το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας και τα σχέδια για μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη για να συζητήσουν ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει εμπάργκο πετρελαίου και ένα πρόγραμμα που στοχεύει να επιταχύνει τον τερματισμό της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού φυσικού αερίου.

“Μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είδαμε τι μπορεί να συμβεί όταν η Ευρώπη μείνει ενωμένη. Ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής, ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι. Όμως έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει και να καταρρέει ξανά”, είπε ο Χάμπεκ σε συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή, οι ευρωπαϊκές χώρες προσπάθησαν να καταλήξουν σε συμφωνία για εμπάργκο στις θαλάσσιες παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου, αλλά να επιτρέψουν τις παραδόσεις μέσω αγωγών, ένας συμβιβασμός για να κερδίσουν την Ουγγαρία και να ξεμπλοκάρουν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ο Χάμπεκ κάλεσε τη Γερμανία να μιλήσει με μία φωνή στη σύνοδο κορυφής αντί να απέχει από τις ψηφοφορίες λόγω διαφορών απόψεων εντός του κυβερνώντος συνασπισμού της χώρας. Κάλεσε για παρόμοια ενότητα και από άλλα κράτη της ΕΕ.

“Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι μια τεράστια οικονομική περιοχή με απίστευτη οικονομική ισχύ. Και όταν είναι ενωμένη, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη”, δήλωσε ο Χάμπεκ στα εγκαίνια της γερμανικής εμπορικής έκθεσης Hannover Messe.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments