Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άμεσο μήνυμα στο Ιράν “Να απελευθερώσει αμέσως τα κατασχεθέντα πλοία και το πλήρωμα”

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άμεσο μήνυμα στο Ιράν “Να απελευθερώσει αμέσως τα κατασχεθέντα πλοία και το πλήρωμα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κατάληψη των ελληνικών τάνκερ από τους "Φρουρούς της Επανάστασης" στον Περσικό Κόλπο έφερε την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ

Η κατάληψη των ελληνικών τάνκερ από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” στον Περσικό Κόλπο έφερε την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ, με τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να καταδικάζει αυτήν την ενέργεια, στη συνομιλία που είχαν με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά το State Department, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι “το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους. οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση”.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση των πλοίων παγκοσμίως από το Ιράν, φέρνει παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

Παράλληλα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, αναφέρθηκαν οι δύο άνδρες ο Νίκος Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν Κόλπο, αλλά «για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δυτικά Βαλκάνια».

Μίλησε και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Οκ. Δένδιας επικοινώνησε εκ νέου σήμερα με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής & του Κόλπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments