Ελλάδα

Πειρατεία Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από το ιρανικό ρεσάλτο στα δύο ελληνικά τάνκερ

Πειρατεία Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από το ιρανικό ρεσάλτο στα δύο ελληνικά τάνκερ
Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει τη στιγμή που τα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης φτάνουν πάνω από τα τάνκερ με ελικόπτερα

Εικόνες από το ρεσάλτο των Ιρανών κομάντος στα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια μετέδωσαν τα κρατικά μέσα του Ιράν.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει τη στιγμή που τα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης φτάνουν πάνω από τα τάνκερ με ελικόπτερα και αποβιβάζονται στο κατάστρωμά τους.

‼️🇮🇷🇬🇷Iranian state media released video footagefrom the seizure of Greek oil tankers in the waters of the Persian Gulf by the Iranian Navy‼️ pic.twitter.com/tqHUmXIg9o

— AZ OSINT (@AZmilitary1) May 30, 2022

Μάλιστα, μερικά από τα πλάνα είναι σαν να τα βλέπουμε από… τα μάτια των μελών της οργάνωσης, καθώς φορούν κάμερες στις στολές τους.

Τόσο το Delta Poseidon όσο και το Prudent Warrior τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, με το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας να αναφέρει ότι τα μέλη των πληρωμάτων είναι καλά στην υγεία τους.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments