Οικονομία

ΔΕΗ: Ζητά πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

ΔΕΗ: Ζητά πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΔΕΗ: Με στόχο να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν το τοπίο σε σχέση με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος, η ΔΕΗ  κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής πιλοτικής δίκης

Με στόχο να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν το τοπίο σε σχέση με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος, η ΔΕΗ  κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής πιλοτικής δίκης. Αφορμή για το αίτημα της ΔΕΗ στάθηκε η συλλογική αγωγή που έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ- ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας.

Η αγωγή επρόκειτο να συζητηθεί αύριο, 1η Ιουνίου. Μέσω της ρήτρας μεταφέρεται στα τιμολόγια η αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευθεί. Η συζήτηση στον Άρειο Πάγο επί του αιτήματος να διεξαχθεί πιλοτική δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 14 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ότι οι δίκες που έχουν προσδιοριστεί στο μεταξύ για την ρήτρα αναπροσαρμογής ύστερα από αιτήσεις καταναλωτών, πιθανότατα θα αναβληθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments