Αθλητισμός

Finalissima: Ιταλία vs Αργεντινή με φόντο το… διηπειρωτικό

Finalissima: Ιταλία vs Αργεντινή με φόντο το… διηπειρωτικό

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA

Finalissima: Ιταλία και Αργεντινή "διασταυρώνουν" τα ξίφη τους στο Webley, με τις δύο ομάδες να έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για δυνατές δοκιμές

Η «Finalissima», που θα φιλοξενηθεί σήμερα [1/6, 21:45 Webley] στο Γουέμπλεϊ, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία και την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Αργεντινή, αποτελεί μία ευκαιρία για την «σκουάντρα ατζούρα», προκειμένου να «απαλύνει τις πληγές» για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ του Κατάρ.

«Η απογοήτευση είναι ακόμη μεγάλη, αλλά πρέπει να αρχίσουμε ξανά», σχολίασε ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενόψει της επιστροφής του στο θρυλικό γήπεδο, εκεί όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, τον περασμένο Ιούλιο. Finalissima 2022 tickets sold out: Wembley to host Italy vs Argentina |  Finalissima | UEFA.com

Μόλις η τρίτη φορά

Αυτή, θα είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται μία τέτοια «μονομαχία» μεταξύ των πρωταθλητών Ευρώπης και Νότιας Αμερικής. Στον πρώτο αγώνα αυτού του επιπέδου, η Γαλλία νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη το 1985 και η Αργεντινή επικράτησε στον δεύτερο της Δανίας με 5-4 στα πέναλτι (κ.α. 1-1), το 1993.

Παράλληλα, όμως, θα είναι και το «κύκνειο άσμα» του 37χρονου Ιταλού αρχηγού, Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος αποχωρεί από την διεθνή «σκηνή» μετά από 117 συμμετοχές με την «σκουάντρα ατζούρα». Και όπως δήλωσε ο Μαντσίνι «θα είναι αγώνας των ηρώων του Γουέμπλεϊ».

Ο Ιταλός τεχνικός θα έχει ελάχιστες απουσίες (σ.σ. Ιμόμπιλε, Κιέζα, Μπεράρντι), αλλά διαθέσιμο τον Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος αποθεραπεύθηκε από την ρήξη Αχίλλειου τένοντα, που του στέρησε την συμμετοχή στον τελικό του EURO. Στόχος του έμπειρου προπονητή, είναι να «φέρει νέο αίμα» στην ομάδα, αρχής γενομένης από τους τέσσερις αγώνες του Ιουνίου, για το Nations League με την Γερμανία (σ.σ. δύο φορές) την Ουγγαρία και την Αγγλία. Argentina and Italy squads have been announced for Finalissima 2022

Από την πλευρά της, η «αλμπισελέστε» θα αρχίσει με αυτό το ματς, την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου), όπου στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και την Πολωνία.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες, από τους σκόρερ της Αργεντινής που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2021 νικώντας την Βραζιλία, χαρακτήρισε αυτές τις παρατηρήσεις «άδικες», λέγοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος από το επίπεδο της ομάδας». Και ειδικά από την στιγμή που σχεδόν όλοι οι Αργεντινοί διεθνείς, αγωνίζονται στην Ευρώπη, κάποιοι γνωστοί στους Ιταλούς, όπως ο Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), ο Χοακίν Κορέα, ο Μαρτίνες (Ιντερ) και ο Γκονζάλες (Φιορεντίνα).

Παρά το γεγονός, ότι η Εθνική Αργεντινής δεν έχει αναμετρηθεί με εθνική ομάδα ευρωπαϊκής χώρας για περισσότερα από δυόμισι χρόνια (σ.σ. 2-2 εναντίον της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2019), εξακολουθεί να διατηρεί ένα εντυπωσιακό σερί 31 αγώνων χωρίς ήττα (σ.σ. 21 νίκες, 10 ισοπαλίες), «κυνηγώντας» το αήττητο ρεκόρ των 37 αναμετρήσεων της «σκουάντρα ατζούρα».

Οι πιθανές συνθέσεις του αγώνα:

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (Λοκατέλι), Μπερναρντέσκι, Μπελότι, Ινσίνιε.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Λουσέρο, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκεζ, Λο Σέλσο, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments