Πολιτική

Σκέρτσος: Στο τραπέζι παράταση στην επιδότηση καυσίμων

Σκέρτσος: Στο τραπέζι παράταση στην επιδότηση καυσίμων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σκέρτσος: Για την τουρκική προκλητικότητα, την ακρίβεια καθώς και το αν υπάρχουν στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης μίλησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος.

Για την τουρκική προκλητικότητα, την ακρίβεια καθώς και το αν υπάρχουν στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης μίλησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος. «Δικαιούμαστε όλοι ένα ήσυχο καλοκαίρι, μετά και την πανδημία, που πλέον μπήκε σε άλλη φάση και έχει γίνει ενδημική, για αυτό και ισχύει από σήμερα η άρση υποχρέωσης της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους», είπε ο Υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΑΝΤ1  αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης, που ακολούθησε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας πως «έχουμε σοβαρό πρόβλημα, αλλά όχι μόνο εμείς στην Ελλάδα. Πέρσι είχαμε αρνητικό πληθωρισμό, φέτος είμαστε λίγο πάνω το 10%, κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ».

«Όλοι δέχονται την πίεση και το καταλαβαίνουμε. Εμείς έχουμε πάρει μια σειρά από μέτρα με ελαφρύνσεις. Αν χρειαστεί θα συνεχιστούν μέτρα όπως το fuel pass, που έχει πάει πολύ καλά, καθώς έχουν κάνει χρήση του μέτρου πάνω από 2,5 εκατομμύρια από τους 3 εκατομμύρια δικαιούχους», ανέφερε ο Υπ. Επικρατείας.

Σκέρτσος: Απέκλεισε μείωση των φόρων στα καύσιμα

Για τους φόρους στα καύσιμα απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση τους, ο Υπουργός Επικρατείας είπε πως «ο κόσμος πιστεύει πως έχει μειωθεί σημαντικά ή κατανάλωση καυσίμων και άρα των εσόδων και επομένως αν υπάρξει μείωση του φόρου θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και επομένως των κρατικών εσόδων. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο πετρέλαιο κίνησης δεν υπάρχει καθόλου μείωση της ποσότητας, καθώς το καύσιμο χρησιμοποιείται κυρίως από το εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η αμόλυβδη παρουσιάζει μείωση μόλις 8% στην πωλούμενη ποσότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments