Αθλητισμός

Άρσεναλ: Ετοιμάζει άγαλμα του Βένγκερ έξω από το Emirates

Άρσεναλ: Ετοιμάζει άγαλμα του Βένγκερ έξω από το Emirates

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Άρσεναλ: Η βρετανική ομάδα ετοιμάζει άγαλμα στον επιτυχημένο προπονητή Άρσεν Βένγκερ έξω από το γήπεδο Emirates.

Έτοιμη για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Άρσεν Βένγκερ η Άρσεναλ. Ο Βενγκέρ, ο οποίος είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής του συλλόγου θα απαθανατιστεί δίπλα στον πρώην αρχηγό Τόνι Άνταμς και τους εμβληματικούς επιθετικούς Τιερί Ανρί και Ντένις Μπέργκαμπ, σύμφωνα με το Gunnerblog.

Ο Γάλλος προπονητής ήταν οι μακροβιότερος προπονητής στους «Κανονιέρηδες» για 22 χρόνια, φέρνοντάς τους 17 τιμητικές διακρίσεις, πριν την τελική αποχώρησή του το 2018. Αν και η τελευταία περίοδος της θητείας του προκάλεσε έντονη κριτική από μερίδα φιλάθλων της Άρσεναλ, η περίοδος του Βενγκέρ στον σύλλογο ήταν αναμφίβολα η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου.

Τα επιτεύγματα

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του θρυλικού Γάλλου προπονητή στην Άρσεναλ, ωστόσο, ήρθε δύο σεζόν αργότερα, όταν η ομάδα του Άρσεναλ κατέκτησε αήττητη την Πρέμιερ Λιγκ, κερδίζοντας έτσι το παρατσούκλι «Οι Αχτύπητοι». Ο Βενγκέρ κέρδισε τρεις τίτλους Πρέμιερ Λιγκ στην Άρσεναλ, καθώς και επτά Κύπελλα Αγγλίας και Community Shields ρεκόρ, και ηττήθηκε οριακά στον τελικό του Champions League του 2006 με 2-1 από την Μπαρτσελόνα.

Αν και σύντομα θα απαθανατιστεί σε μορφή αγάλματος, η Άρσεναλ έχει ήδη αφιερώσει μια τοιχογραφία στον θρυλικό προπονητή της, που γράφει: «Εδώ έχετε την ευκαιρία να βγάλετε το μεγαλείο που υπάρχει στον καθένα σας». Ο Βενγκέρ έχει μείνει μακριά από τον σύλλογο από τότε που αποχώρησε και από τότε ανέλαβε καθήκοντα ως διευθυντής ανάπτυξης της FIFA. Ωστόσο, το σημερινό αφεντικό Μικέλ Αρτέτα έχει δηλώσει ότι ο σύλλογος θα τον καλωσόριζε ευχαρίστως να επιστρέψει με κάποια ιδιότητα:

Τι ανέφερε ο Μικέλ Αρτέτα

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα ήθελα να είναι πολύ πιο κοντά μου προσωπικά. Επειδή πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλη βοήθεια και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για τον σύλλογο. Τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και νομίζω ότι μόνο αυτός μπορεί να ετοιμάσει σωστά τους χρόνους για την ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι από την πλευρά μου και μπορώ να μιλήσω, νομίζω, εκ μέρους όλων ότι θα χαιρόμασταν να τον έχουμε πολύ πιο κοντά».

Από την αποχώρηση του Βενγκέρ, οι «Κανονιέρηδες» αγωνίστηκαν να αποκτήσουν ξανά την αίγλη τους ως μία από τις δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ από τότε που αποκλείστηκαν στο δεύτερο γύρο το 2016/17 μετά από ένα συνολικό 5-1 από την Μπάγερν Μονάχου, αφού ο Βενγκέρ τους καθοδήγησε σε κάθε προηγούμενη προσπάθεια στη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments