Διεθνή

Γερμανία: Δυστύχημα με τρένο στο Μόναχο – Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες

Γερμανία: Δυστύχημα με τρένο στο Μόναχο – Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Γερμανία: Τρεις νεκροί και 60 τραυματίες εκ των οποίων 16 σε σοβαρή κατάσταση από τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Μόναχο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό τρένου στη νότια Γερμανία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, 60 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 σε σοβαρή κατάσταση.

Το τρένο εκτροχιάσθηκε βόρεια του χειμερινού θερέτρου Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στη Βαυαρία και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί. Είχε μόλις αναχωρήσει από το Γκάρμις-Παρτενκίρχεν με προορισμό το Μόναχο.

Το τρένο ήταν σχεδόν γεμάτο επιβάτες, πολλοί από τους οποίους μαθητές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κομμάτι της διαδρομής μεταξύ Μονάχου και Γκάρμις-Παρτενκίρχεν έχει αποκλειστεί και η κυκλοφορία έχει εκτραπεί, δήλωσε ο γερμανικός σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς συνέβη και πόσοι επιβάτες βρίσκονταν στα βαγόνια. Το περιφερειακό τρένο κατευθυνόταν βόρεια το μεσημέρι της Παρασκευής (3.6.2022) και ο εκτροχιασμός συνέβη γύρω στις 12:19 μ.μ. (τοπική ώρα).

Πολλά βαγόνια ανατράπηκαν και μερικά έπεσαν στο ανάχωμα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το δυστύχημα μετά από περίπου μια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες της Tagblatt, στο τρένο βρίσκονταν πολλοί μαθητές.

Το δημοφιλές χειμερινό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των G7. Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πρόκειται να συναντηθούν στο Σλος Ελμάου, που βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το Γκάρμις-Παρτενκίρχεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments