Άποψη

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια». Σοβαρά;

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια». Σοβαρά;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

O Μανώλης Σταυρουλάκης "σκιαγραφεί" στο pagenews.gr τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως θα μπορούσε κάποιος να το αντιμετωπίσει ως fake new

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», δήλωσε υπερήφανα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε κάποιος να το αντιμετωπίσει ως fake new. Κι όμως η δήλωση αυτή έγινε από τον χαμογελαστό κ. Τσίπρα. 

Με μια του φράση, εκτόξευσε κατά πρόσωπο αυτή την πολιτική ύβρι στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν την διακυβέρνηση του τόπου το 2015, προκειμένου αυτός να καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αντ’ αυτού, φόρτωσε την οικονομία του τόπου με ένα τρίτο μνημόνιο ύψους περίπου 290 δισεκατομμυρίων ευρώ και οδήγησε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. 

Πριν από αυτήν την αλήστου μνήμης και πρωτόφαντου θράσους kolotumba, προηγήθηκε το δημοψήφισμα του 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών. Με το δημοψήφισμα, το 62% τάχθηκε εναντίον ενός τρίτου μνημονίου και ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε σε πλατείες και σε ρούγες για την υπερήφανη στάση των Ελλήνων, εναντίον της Madame Μέρκελ και του Ολαντρέου. 

Σε ελάχιστες ημέρες, η εθνοταξικά υπερήφανη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετέτρεψαν το δημοψηφισματικό «όχι» σε «ναι», λαμβάνοντας ολόκληρα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου και κληροδοτώντας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη οικονομικά ναρκοθετημένη γη. 

Το τρίτο μνημόνιο και το πέρασμα της δημόσιας περιουσίας δεν φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ούτε κανενός άλλου προέδρου της εκ προοιμίου «κακιάς» Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το Τρίτο Μνημόνιο, μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο.

Στη συνέχεια, μάλιστα, και κατ’ επανάληψη, ο πρωθυπουργός, και άλλοι κυβερνητικοί αρμόδιοι της περιόδου, έσπευδαν να δηλώσουν ότι θα εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις, όλες τις δεσμεύσεις. Έτσι, τα Μνημόνια δεν θάφτηκαν, δεν καταργήθηκαν, με έναν ή περισσότερους του ενός νόμους, καμιά απόπειρα για καμία ακύρωση Δανειακής Σύμβασης δεν έγινε, νέα Δάνεια προστέθηκαν στις πλάτες των Ελλήνων και, εν συνεχεία, ρίχτηκαν στον πύθο των Δαναΐδων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Και παράλληλα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΕΛ «εκποιούσε κοινωνικό πλούτο έναντι πινακίου φακής», κατά το πολιτικό λεξιλόγιο του εγχώριο ριζοσπαστισμού. Ένα παράδειγμα μόνο: τα 14 επαρχιακά αεροδρόμια εκχωρήθηκαν για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και για να εκσυγχρονιστούν, θα καταβληθούν 2 δισεκατομμύρια Δηλαδή, έδωσαν τα 14 αεροδρόμια και, επιπλέον, έστειλαν τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό, που πρέπει να πληρώσει 800 εκατομμύρια ευρώ. 

Πράγματι, κατάφερε πολλά ο κ. Τσίπρας. Πολλά και αλησμόνητα επιτεύγματα. Δεν είναι ανάγκη να μας τα υπενθυμίζει, λοιπόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments