Διεθνή

Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή νεκρών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή νεκρών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποίησε μία ανταλλαγή νεκρών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών ατόμων, τόσο από την ρωσική πλευρά, όσο και από την Ουκρανική πλευρά.  Μεταξύ των σορών ήταν 37 Ουκρανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal της Μαριούπολης, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Επανένταξης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι η ανταλλαγή έγινε στις γραμμές του μετώπου στην νοτιοανατολική περιοχή της Ζαπορίζια και πως τέτοιες ανταλλαγές θα συνεχιστούν.

Η έκκληση

Προ ημερών οι δύο χώρες παρέδωσαν η μία στην άλλη τις σορούς περίπου 320 πεσόντων στρατιωτικών τους. Η ανταλλαγή έγινε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στο μέτωπο στην περιοχή Ζαπορίζια, με την κάθε πλευρά να παραδίδει στην άλλη περίπου 160 πτώματα.

Η ουκρανική πλευρά έχει καλέσει επανειλημμένα τον ρωσικό στρατό να παραλάβει πεσόντες και έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι αντιμετωπίζει τους άνδρες της σαν «κρέας για τα κανόνια», χωρίς να φροντίζει να έχουν αξιοπρεπή ταφή.

Πάντα σύμφωνα με τις αρχές στο Κίεβο, την ανταλλαγή οργάνωσαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες και το γενικό επιτελείο.Οι δύο χώρες είχαν στην αρχή του πολέμου συνομιλίες για μια συμφωνία ειρήνευσης. Έκτοτε οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει και πλέον Μόσχα και Κίεβο δεν έχουν άμεσες επαφές – τουλάχιστον όχι γνωστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments