Οικονομία

Επίδομα βενζίνης: «Κλειδώνει» το νέο Fuel Pass – Όλες οι νέες αλλαγές

Επίδομα βενζίνης: «Κλειδώνει» το νέο Fuel Pass – Όλες οι νέες αλλαγές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επίδομα βενζίνης: Θα συνεχιστεί και μετά τις 30 Ιουνίου η διεύρυνση του fuel pass

Θα συνεχιστεί και μετά τις 30 Ιουνίου η διεύρυνση του fuel pass όπου αναμένεται να αυξηθεί το εισοδηματικό κριτήριο. «Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ότι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου.

Αυξάνονται οι δικαιούχοι

«Βλέπουμε ότι η ακρίβεια στα καύσιμα πλήττει εισοδήματα που είναι πάνω από την περίμετρο των πιο ευάλωτων. Άρα όπως και στο ρεύμα, προσπαθούμε να βρούμε τους πόρους για να διευρύνουμε όλα τα υπόλοιπα». Όσο για το πότε θα γίνουν ανακοινώσεις, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εφόσον εκπνέει το πρώτο πακέτο στο τέλος Ιουνίου, μέσα στον μήνα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το νέο Fuel Pass.

Εξάλλου, από χθες ήδη το σενάριο που ήθελε να δοθεί νέος γύρος στο επίδομα βενζίνης με λιγότερους δικαιούχους αλλά περισσότερα χρήματα, είχε «καεί». Με τα νέα δεδομένα που έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί το σενάριο να περάσει στα πρατήρια η επιδότηση, να είναι για όλους και να μην είναι σαν απευθείας χρήματα σε λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται πως, ήδη, το πετρέλαιο κίνησης επιδοτείται με 15 λεπτά ανά λίτρο και πληροφορίες ανέφεραν πως κάτι ανάλογο θα γίνει και με τη βενζίνη, στα περίπου 20-30 λεπτά το λίτρο.

Βενζίνη: Αυξάνεται η τιμή του καυσίμου στα νησιά

Πολύ κοντά στα 3 ευρώ έχει φτάσει πλέον η βενζίνη να πωλείται σε πολλά νησιά της Ελλάδας. Ήδη τα Σαντορίνη, Κάλυμνος, Μήλος, Αμοργός, Ρόδος κλπ ξεκίνησαν πρώτες τις μεγάλες αυξήσεις με τους πρατηριούχους να ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ έστω και πιλοτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση κατά 20 λεπτά στην τιμή αντλίας (αν ο ΦΠΑ κατέγραφε μείωση της τάξεως του 7%-8%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments