Πολιτισμός

Το μεγαλύτερο πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στην Ξάνθη

Το μεγαλύτερο πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στην Ξάνθη

Πηγή Φωτογραφίας: hello.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης με υπομονή και μεράκι ζωγράφισαν ένα - ένα τα κομμάτια ενός πάζλ 35 τετραγωνικών μέτρων με τη μορφή του Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα μεγάλο πορτραίτο του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη κατασκεύασαν μαθητές του Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς στις 2 Ιουλίου συμπληρώνονται δέκα μήνες από την απώλεια του μεγάλου έλληνα δημιουργού.

Με υπομονή και μεράκι ζωγράφισαν ένα – ένα τα κομμάτια ενός πάζλ 35 τετραγωνικών μέτρων με τη μορφή του Μίκη Θεοδωράκη. Το πάζλ ήταν τόσο μεγάλο που χρειάστηκε να ολοκληρωθεί στο μεγάλο γυμναστήριο του σχολείου.

Μαθήτριες και μαθητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης και τη Μουσική Σχολή Μουσαδέ ένωσαν τις φωνές τους και τραγούδησαν το αγαπημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Του Μικρού Βοριά».

Του μικρού Βοριά

Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης Σύνθεση: Μίκης Θεοδωράκης

Ιδέα – Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Καραγιάννης Γεώργιος Χατζηπαπάς Πλιόσκας Βάιος

Ηχογράφηση: Μουσαδές Music School www.mousadesmusicschool.gr

Απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Γκάτζιου Γλυκερία Επιμέλεια: Κουζέλης Σπύρος Smiyl Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.