Διεθνή

Στο Κίεβο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συνάντηση με Ζελένσκι για την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας

Στο Κίεβο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συνάντηση με Ζελένσκι για την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Στόχος του Πούτιν όλη η Ευρώπη, η Ουκρανία το πρώτο στάδιο, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Κομισιόν

Στο Κίεβο βρίσκεται για δεύτερη φορά η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπως ανέφερε με ανάρτησή της στο twitter.

«Με τον Πρόεδρο Ζελένσκι θα κάνουμε απολογισμό του κοινού έργου που απαιτείται για την ανοικοδόμηση και της προόδου που σημείωσε η Ουκρανία σχετικά με την ευρωπαϊκή της πορεία» σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

 Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Ζελένσκι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η σχετική γνωμοδότηση για το ουκρανικό αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι συζητήσεις του Σαββάτου με τον Ζελένσκι «θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», σχετικά με το αν θα προτείνουμε την Ουκρανία ως υποψήφια για ένταξη.

Η κίνηση, της οποίας το χρονοδιάγραμμα αναμενόταν ευρέως, θα ήταν μόνο ένα προκαταρκτικό βήμα σε μια μακρά διαδικασία.

Και οι 27 κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν να χορηγήσουν στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας, μετά την οποία θα γίνουν εκτενείς συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται πριν το Κίεβο εξεταστεί για ένταξη.

Η Φον ντερ Λάιεν, στο δεύτερο ταξίδι της στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, υπενθύμισε στον Ζελένσκι ότι, παρά την πρόοδο στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και αλλού, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

“Έχετε κάνει πολλά για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, αλλά υπάρχει ακόμα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, για την καταπολέμηση της διαφθοράς για παράδειγμα”, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ζελένσκι είπε στην ίδια ενημέρωση: «Όλη η Ευρώπη είναι στόχος για τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι μόνο το πρώτο στάδιο αυτής της επιθετικότητας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια θετική απάντηση της ΕΕ στην ουκρανική αίτηση για ένταξη μπορεί να είναι μια θετική απάντηση στο ερώτημα εάν το ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει καθόλου μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments