Διεθνή

Τούρκικα ΜΜΕ: “Η Ελλάδα έχει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο”

Τούρκικα ΜΜΕ: “Η Ελλάδα έχει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο”

Πηγή Φωτογραφίας: Glomex

Τούρκικα ΜΜΕ: Δεν έχουν σταματημό οι τουρκικές προκλήσεις από τα δημοσιογραφικά κανάλια της Τουρκίας, καθώς έχουν εστιάσει στο στρατό που βρίσκεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Δεν έχουν σταματημό οι τουρκικές προκλήσεις από τα δημοσιογραφικά κανάλια της Τουρκίας, καθώς έχουν εστιάσει στο στρατό που βρίσκεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της γείτονας χώρας δεν πρέπει να βρίσκονται σε στρατικοποιημένο καθεστώς.

“Τα νησιά Σάμος, Χίος, τη Λέσβος, Κως και Ρόδος δεν πρέπει να έχουν στρατό”. Αυτό σημειώθηκε από τα τούρκικα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα από το CNN Turk, όπου ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ σημείωσε πως απαγορεύεται να κάνουν οτιδήποτε που έχει σχέση με στρατιωτικές ενέργειες.

«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», σημείωσε.

«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

Στα Κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου για τις αντιδράσεις στο «πρωτόκολλο παράδοσης»

Στα κατεχόμενα, σε μία κίνηση ισχύος στη σκιά των αντιδράσεων των Τουρκοκυπρίων , βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου, ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για επαφές. Στόχος να δείξει τους Τουρκοκύπριους και όσους αντιδρούν στη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Ο Τσαβούσογλου ανέβασε σήμερα και ένα tweet από τη συνάντηση που είχε στην κατεχόμενη Κύπρο με τουρκικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στην ανάρτηση του ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει «Συναντηθήκαμε στην Κύπρο με τουρκικές ΜΚΟ. Χθες, σήμερα και πάντα. Είμαστε μαζί» και προσθέτει με νόημα «δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που το προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα μας».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να παραμείνει στα κατεχόμενα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θα έχει σειρά συναντήσεων τόσο με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ, μέλη της «κυβέρνησης» και με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments