Διεθνή

Τούρκικη προκλητικότητα: Για κυριαρχία σε Λέσβο, Σάμο και Χίο αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας

Τούρκικη προκλητικότητα: Για κυριαρχία σε Λέσβο, Σάμο και Χίο αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τούρκικη προκλητικότητα: Η ρητορική των Τούρκων για τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, όπου ο Τύπος που υποστηρίζει την κυβέρνηση, αναφέρεται στα ελληνικά νησιά

Η ρητορική των Τούρκων για τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, όπου ο Τύπος που υποστηρίζει την κυβέρνηση, αναφέρεται στα ελληνικά νησιά που μπορεί να προχωρήσει στη γείτονα χώρα από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Συγκεκριμένα η Yeni Safak, περνά σε άλλο επίπεδο την προπαγάνδα, λέγοντας πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία σε 9 ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, η Milliyet γράφει πως «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Από την πλευρά της, η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος) και πως στην Ελλάδα… έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης.

TRT της Τουρκίας: Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο – Εξοπλισμένο Καστελόριζο

Την ίδια ώρα ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT της Τουρκίας έχει τον τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο».

«Και με γυμνό μάτι»

Στη διάρκειά του ακούγονται οι δημοσιογράφοι να λένε: «Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας».

«Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι» προσθέτουν για να μπουν στην… ουσία: «Το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο».

«Όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments