Διεθνή

Έλον Μάσκ: Μήνυση για σύσταση “πυραμίδας” – Αποζημίωση “μαμούθ” διεκδικεί επενδυτής

Έλον Μάσκ: Μήνυση για σύσταση “πυραμίδας” – Αποζημίωση “μαμούθ” διεκδικεί επενδυτής

Πηγή Φωτογραφίας: playsiders

Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ο μηνυτής κατηγορεί τον Μασκ για εκβιασμό επειδή διαφημίζουν το Dogecoin και αύξησαν την τιμή του, και στη συνέχεια την άφησαν  να πέσει

Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ο ενάγων Κιθ Τζόνσον κατηγόρησε τον Mασκ, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc  και την εταιρεία διαστημικού τουρισμού SpaceX για εκβιασμό επειδή διαφημίζουν το Dogecoin και αύξησαν την τιμή του, και στη συνέχεια την άφησαν  να πέσει.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία ακόμη, προώθησε το Dogecoin για να επωφεληθεί από τις συναλλαγές του», ανέφερε η καταγγελία. “Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το Dogecoin Pyramid Scheme για κέρδος, έκθεση και διασκέδαση.”

Η καταγγελία συγκεντρώνει επίσης σχόλια από τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους που αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Η Tesla, η SpaceX και ένας δικηγόρος του Μασκ δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Ένας δικηγόρος του Τζόνσον δεν απάντησε σχετικά με τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχει ή αναμένει να έχει ο πελάτης του που αποδεικνύουν ότι το Dogecoin είναι άχρηστο και οι κατηγορούμενοι έστησαν ένα σύστημα πυραμίδας.

Ο Τζόνσον ζητά αποζημίωση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, και θέλει να τριπλασιαστεί.

Επιπλέον, ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει στον Μασκ και στις εταιρείες του να «διαφημίζουν» και να ξεπουλούν το Dogecoin υπογραμμίζοντας ότι η πραγμάτευση του Dogecoin είναι τζόγος σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Η Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 είπε ότι είχε αγοράσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin και για μικρό χρονικό διάστημα το αποδέχτηκε ως πληρωμή για οχήματα.

Το Dogecoin διαπραγματεύτηκε περίπου στα 5,8 σεντς την Πέμπτη, χαμηλότερα από το ανώτατο όριο του Μαΐου 2021, περίπου 74 σεντς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments