Διεθνή

Gazprom: Mειώθηκε σε 41,4 εκατ. κυβικά μέτρα το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Gazprom: Mειώθηκε σε 41,4 εκατ. κυβικά μέτρα το φυσικό αέριο στην Ευρώπη
Gazprom: Ο κολοσσός του φυσικού αερίου ανακοίνωσε σήμερα [18/6] ότι η παροχή από αυτόν φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε σε 41,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα

Ο ρωσικός κολοσσός του φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα [18/6] ότι η παροχή από αυτόν φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του σημείου εισόδου της Σούντζα στην Ουκρανία μειώθηκε σε 41,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) σήμερα από 41,9 mcm χθες, Παρασκευή.

Αίτηση για την παροχή φυσικού αερίου μέσω άλλου σημαντικού σημείου εισόδου, αυτού στην Σοχρανίφκα, απορρίφθηκε από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Gazprom.

Φωτιά σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου – Κίνδυνος διακοπής στην Ευρώπη

Τεράστιο… μπλακ ουτ στο φυσικό αέριο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει στην Ευρώπη, καθώς ξέσπασε φωτιά στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Gazprom στη Ρωσία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε για έκρηξη σε αγωγό που προηγήθηκε, χωρίς τα αίτια να έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής. Η έκρηξη έγινε στο κοίτασμα φυσικού αερίου Urengoyskoye στην περιοχή Yamalo-Nenets της Σιβηρίας, όπου οι εγκαταστάσεις εκεί θεωρούνται οι μεγαλύτερες του κόσμου.

rosia-petrelaio-gazprom
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Gazprom, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα. Εδώ πρέπει να πούμε πως το συγκεκριμένο κοίτασμα φυσικού αερίου είναι το μεγαλύτερο ενεργό στον κόσμο ενώ οι προμήθειες του προορίζονται κυρίως για την Ευρώπη.

Αν και η Gazprom γνωστοποίησε ότι η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, τα νέα «πυροδοτούν» φόβους για διακοπές του εφοδιασμού και περαιτέρω αυξήσεις τιμών στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται ήδη εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Η ρωσική εταιρία είπε ότι ακόμη αναλύει την έκταση της ζημιάς, αλλά δεν υπήρξε διακοπή στον εφοδιασμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments