Οικονομία

Power pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 2

Power pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 2

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Power pass: Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το power pass. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο γγ Πληροφοριακών συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, οι αιτήσεις των πολιτών έχουν ξεπεράσει τις 120.000.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το power pass την επιδότηση έως 600 ευρώ, για την επιστροφή του 60% από τις χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο γγ Πληροφοριακών συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, οι αιτήσεις των πολιτών έχουν ξεπεράσει τις 120.000.

Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. «Είναι μια απλή διαδικασία, σε 5 βήματα. Γίνεται με κωδικούς TaxisNet, ο πολίτης επιβεβαιώνει τα στοιχεία του, δηλώνει αν η αίτηση αφορά οικογένεια ή εξαρτώμενο μέλος και δηλώνει τον τόπο της κατοικίας. Αν ακολουθηθούν αυτά τα βήματα, οι πολίτες δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα», ήταν τα λόγια του.

Ποιοι κάνουν αίτηση

Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και σε 2.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο καιεπιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Πότε και πως θα δοθούν τα χρήματα

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments