Ελλάδα

Καβάλα: Γυναίκα ζητούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο για να γλιτώσει ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Καβάλα: Γυναίκα ζητούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο για να γλιτώσει ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Να σημειωθεί, ότι λίγο αργότερα έφτασε ασθενοφόρο στο λιμάνι, έτσι ώστε να παραλάβει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά η ίδια επέμενε να ταξιδέψει κι έτσι υπέγραψε σχετική δήλωση προκειμένου να της επιτραπεί η επιβίβαση.

Στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας εμφανίστηκε μια ακόμη κακοποιημένη γυναίκα, η οποία μάλιστα ζήτησε να αναχωρήσει με το πλοίο «Διαγόρας» προκειμένου να γλιτώσει από τον σύζυγό της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι ήταν εμφανώς χτυπημένη ο καπετάνιος δεν το δέχθηκε.

Να σημειωθεί, ότι λίγο αργότερα έφτασε ασθενοφόρο στο λιμάνι, έτσι ώστε να παραλάβει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά η ίδια επέμενε να ταξιδέψει κι έτσι υπέγραψε σχετική δήλωση προκειμένου να της επιτραπεί η επιβίβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είχε υπάρξει άγριος καβγάς με τον σύζυγό της, ο οποίος ξέσπασε βίαια πάνω της, ενώ μάλιστα για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το Λιμεναρχείο προκειμένου να σχηματίσει δικογραφία.

Χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των ανηλίκων που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, το διαδίκτυο και την σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες έχουν επικαιροποιηθεί, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ..

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από διατάξεις του νόμου. Οι υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας λειτουργούν σε όλη τη χώρα, ενώ η ΕΛΑΣ διαχειρίζεται κάθε περιστατικό και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το νόμο.

Οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

Αν είστε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Καλέστε το 100. Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με ακριβή διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»). Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).

Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.

Υποβάλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.

Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected]

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία

Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100. Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments