Ελλάδα

Θύμιος Μπουγάς: H επόμενη ημέρα για τον άνθρωπο με το πιο γλυκό πρόσωπο

Θύμιος Μπουγάς: H επόμενη ημέρα για τον άνθρωπο με το πιο γλυκό πρόσωπο

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στο προσκήνιο λοιπόν τίθεται το στοίχημα το να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια ακραία φαινόμενα παρενόχλησης και περιθωριοποίησης συμπολιτών μας με το ερώτημα είναι εάν και πότε θα υπάρξει πραγματική μέριμνα για αντίστοιχες περιπτώσεις. Ευτυχώς, πλέον έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο η ανάγκη εξάλειψης τέτοιων φαινομένων και η πάταξή τους κυρίως μέσω της εκπαίδευσης σε μικρή ηλικία.

Ο Θύμιος Μπουγάς εντοπίστηκε σώος μετά από ένα μεγάλο διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς το Σάββατο εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Άγιο Σπυρίδων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι τον είχαν δει να ψάχνει στους κάδους κοντά στο σημείο των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών πρόνοιας του δήμου Πύργου, με την ΕΛ.ΑΣ και την ΟΠΚΕ να ερευνούν εκ νέου το απόγευμα της ίδιας ημέρας και να καταφέρνουν να τον εντοπίσουν και να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

H επόμενη ημέρα

Στο προσκήνιο λοιπόν τίθεται το στοίχημα το να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια ακραία φαινόμενα παρενόχλησης και περιθωριοποίησης συμπολιτών μας με το ερώτημα είναι εάν και πότε θα υπάρξει πραγματική μέριμνα για αντίστοιχες περιπτώσεις. Ευτυχώς, πλέον έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο η ανάγκη εξάλειψης τέτοιων φαινομένων και η πάταξή τους κυρίως μέσω της εκπαίδευσης σε μικρή ηλικία.

Σχετικά με τον Θύμιο είναι θετικό, ότι για το ζήτημα πήρε θέση και ο Δήμαρχος Πύργου κ.Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, επισημαίνοντας στην ΕΡΤ, ότι: «Είναι σε καλή κατάσταση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας αλλά χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του για επανένταξη στην τοπική κοινωνία.

Δουλειά,  στέγη και αποκατάσταση υγείας

«Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα υποβάλλει μήνυση» είπε και σχολίασε ότι «ο Θύμιος μέσα στην ταλαιπωρία του φαίνεται ότι έχει και ψυχικά αποθέματα συγχώρεσης σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο ο 39χρονος ζήτησε από τον δήμαρχο Πύργου να τον βοηθήσει να βρει δουλειά. «Υπάρχει δυνατότητα από το δήμο να βοηθήσουμε να βρει μια μόνιμη στέγη και να χρηματοδοτήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία κατάσταση φτώχειας», δήλωσε σχετικά.

Επιπροσθέτως συμπλήρωσε ότι: «Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε την ιδιωτική συμμετοχή κάποιων πλαστικών χειρουργών και μεγάλων εταιρειών που εδώ και καιρό έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και μου έχουν πει ότι εντελώς δωρεάν θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν επιστημονικά την κατάσταση της υγείας του» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος καταλήγοντας ότι ο Θύμιος είναι ένας άνθρωπος που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο Θύμιος Μπουγάς, ο «άνθρωπος χωρίς πρόσωπο» όπως τον αποκαλούσαν αρκετοί συντοπίτες του είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν είχε μιλήσει για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπιζε και τον συστηματικό εκφοβισμό και παρενόχληση που βίωνε από νεαρούς, για χρόνια, στον Πύργο.

Το «ευχαριστώ» του Θύμιου

Ο Θύμιος μίλησε από το Δημαρχείου του Πύργου στο patrisnews.gr και είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον βρήκαν. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη που δέχεται από τους συνανθρώπους του.

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους, είμαι καλά στην υγεία μου και ένα ευχαριστώ στα παιδιά που με ψάχνανε», είπε συγκινημένος. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν ήξερε πως αναζητείται και πως βρισκόταν συνέχεια στο σπίτι που τον βρήκαν στον Πύργο χωρίς να μετακινηθεί από εκεί. «Δεν ήξερα ότι με έψαχναν, ήμουν συνέχεια στο σπίτι αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική αστυνομία, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας (bullying), τις οποίες πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς!

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της ΕΛΑΣ, γνωρίστε τα δικαιώματά σας:

«Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι « bullying ». Προέρχεται από το ρήμα «bully» που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει».

Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments